CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 FEBRUARIE - 5 MARTIE 2014 "Biofarm" - creştere de 7,56%

Adrian Drăghici
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 martie 2014

"Biofarm" - creştere de 7,56%

Titlurile "Biofarm" (simbol BIO) au crescut cu 7,56%, raportat la moneda europeană, în perioada 5 februarie - 5 martie 2014, clasându-se pe locul trei în topul celor mai profitabile acţiuni.

Acţiunile "Biofarm" (BIO) au urcat, ieri, cu 10,29%, la 0,3 lei/unitate, după ce societatea a raportat că Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis că SIF1 Banat Crişana şi SIF4 Muntenia trebuie să deruleze o ofertă publică de preluare obligatorie, având în vedere că au depăşit, împreună, pragul de 33% din capitalul emitentului.

SIF Banat Crişana deţine 21,29% din Biofarm, iar SIF4 Muntenia 32,98%. SIF1 controlează jumătate din acţiunile SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, şi a cumpărat, recent, 4,99% din acţiunile SIF4. Legea pieţei de capital obligă acţionarii care depăşesc pragul de 33% să deruleze o ofertă publică de preluare.

Adrian Simionescu, "Vienna Investment Trust": "Acţiunile < Biofarm > rămân atractive pentru investitori"

Adrian Simionescu, directorul general al "Vienna Investment Trust", ne-a declarat: "Acţiunile < Biofarm > au fost întotdeauna atractive pentru investitori, asta datorită faptului că sectorul farmaceutic este, împreună cu cel energetic, cel mai căutat. În plus, acţiunile BIO au un potenţial foarte mare de creştere".

Domnia sa este de părere că noii proprietari vor ridica atât profitul companiei, cât şi preţul titlurilor, dat fiind faptul că unde s-au implicat au adus rezultate foarte bune într-un timp relativ scurt.

"Cu siguranţă au o strategie bine conturată, care va influenţa în mod pozitiv rezultatele financiare ale companiei", a concluzionat domnul Simionescu.

Producătorul farmaceutic a înregistrat, anul trecut, un profit de 25,6 milioane lei, în creştere faţă de anul 2012, când a înregistrat câştiguri în valoare de 21 milioane lei, potrivit raportării preliminare neauditate a companiei. Veniturile din vânzări ale "Biofarm" au urcat de la 104,9 milioane lei, în 2012, la 117,5 milioane de lei, la finalul anului trecut.

Datoriile companiei au rămas la acelaşi nivel, atingând 34,1 milioane lei la finalul anului trecut, faţă de 33,9 milioane lei, la 31 decembrie 2012.

"Retrasib", avans de 38,65%

"Retrasib" (RTRA) ar fi oferit investitorilor cel mai bun randament de pe bursă, urcând cu 38,65%, raportat la moneda europeană în perioada 5 februarie - 5 martie 2014.

Producătorul de motoare, generatoare şi transformatoare electrice a înregistrat, în 2013, un profit net de 2,1 milioane lei, faţă de o pierdere de 3,1 milioane lei, în 2012.

Locul al doilea în top este ocupat de titlurile "Cemacon" (CEON), care au crescut cu 37,38%.

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 1,49%, raportat la euro, în timp ce BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la BVB, inclusiv SIF-urile, a scăzut cu 1,72%, faţă de moneda europeană.

BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 2,90%.

"Transgaz", cea mai mare creştere de pe BET

Titlurile "Transgaz" au crescut cu 4,88% în perioada 5 februarie - 5 martie 2014, înregistrând cea mai mare creştere de pe indicele BET.

În cazul BET-FI, toate companiile au avut scăderi în perioada analizată, SIF Oltenia fiind societatea care a obţinut cel mai mic minus (-1,10%).

Pe indicele BET-XT, "Impact Developer & Contractor" (IMP) a înregistrat cea mai mare creştere, urcând cu 5,78% raportat la moneda euro.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cea mai mare creştere în intervalul de timp analizat a înregistrat-o FDI STK Europe (6,16%), urmat de BT Index Austria ATX (0,74%).

Erste Absolut Return 25 RON a avut o creştere de 0,72%, ocupând locul trei în clasamentul fondurilor de investiţii.

Depozitele în lei deschise la bănci nu au oferit randamente pozitive pentru investitori în perioada analizată. Cea mai mică pierdere ar fi fost înregistrată în cazul depozitelor la MKB Nexte Bank (-0,93%).

În schimb, depozitele în euro la "Marfin Bank" au oferit un câştig de 0,21%.

În intervalul 5 februarie - 5 martie 2014, aurul a înregistrat un avans de 4,47%, raportat la moneda europeană, în timp ce leul s-a depreciat cu 1,26% faţă de euro.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. A plecat un tren din gara/Si cu el IMPact-ul meu/Iti voi spune asta seara/Ramas bun, "dragostea" meu! N-am gasit alta rima! Dar poate KPMG descopera in scurtul timp ramas ceva de semnalat la IMPact! Poate despre contracte de v/c fictive, poate despre TVA redus de 5% practicat ilegal? NU stiu!

    1. Multumim , pentru ura aratata de-a lungul timpului cu atata perseverenta.

      Daca intr-adevar sunteti KPMG va pot ajuta! Contactati-ma! Eu nu urasc KPMG-ul, EU URASC CU MAJUSCULE IMPact-ul! Eu v-am votat in 2013 contra lui Dan Schwartz! Avand niste sperante! Unde sa ma contactati? Simplu!(desi cred ca stiti). KPMG auditeaza o societate si la Oradea! Acolo...

      Ba mai mult, mi-ar place o intalnire privata in 3! Cele doua parti sa vina cu argumente si contraargumente iar KPMG sa fie arbitru! Ar fi o experienta interesanta! Numai ca am un feeling:" multumirile" nu sunt din partea KPMG! Ele vin de la Patrinoiu, Grigore, Popp, Sandulescu, Porosnicu, Cioponea, Stef, Stef, Popp, Dimir, Neda, Sofronie, Sofronie si lista poate continua!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb