CEL MAI BUN PLASAMENT, ÎN PERIOADA 6 -13 MAI Acţiunile "Aerostar" au aterizat pe prima poziţie în topul creşterilor de la BVB

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 15 mai 2015

Acţiunile "Aerostar" au aterizat pe prima poziţie în topul creşterilor de la BVB

Titlurile "Aerostar" Bacău (ARS) s-au apreciat cu 13,08%, în perioada 6-13 mai 2015, înregistrând cea mai mare creştere la Bursa de Valori Bucureşti, raportată la moneda euro.

Acţionarii "Aerostar" Bacău (ARS) au aprobat, în aprilie, acordarea de dividende în sumă de 13,55 milioane lei pentru anul 2014, valoarea unui dividend brut fiind stabilită la 0,089 lei pe acţiune. Aerostar a obţinut, în 2014, un profit net de 19,743 milioane lei, din care rezerve 6,19 milioane lei, iar 13,552 milioane lei reprezintă suma alocată dividendelor.

Compania fabrică produse de aviaţie, repară şi modernizează avioane, produce şi realizează integrări de sisteme aero şi terestre cu aplicaţii civile sau în domeniul apărării şi securităţii.

O apreciere semnificativă a fost înregistrată şi de acţiunile "Cemacon" (CEON), care au crescut cu 7,31%, faţă de euro.

Miercuri, fondul de restructurare "Consultanţă Andrei&Andrei", parte a CITR Group, a anunţat că intenţionează să îşi vândă, treptat, pachetul de 7% deţinut la producătorul de blocuri ceramice "Cemacon".

Compania a raportat la finalul anului 2014 o cifră de afaceri brută de 60,2 milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de anul precedent şi un profit operaţional de 11,6 milioane lei.

Locul al treilea în topul creşterilor a revenit acţiunilor "Dafora" (DAFR), după o apreciere de 5,89%.

Per ansamblu, piaţa de capital a înregistrat scăderi, indicii consemnând deprecieri uşoare.

Dintre acţiunile lichide, BRD a fost cel mai bun plasament din cadrul indicelui BET, cu o creştere de 0,46%.

Cea mai mare apreciere pe segmentul fondurilor de investiţii, de 1,66%, a fost înregistrată de titlurile BT Index Austria ATX, fiind urmată de aprecierea FDI STK Europe (+0,9%) şi OTP Dollar Bond (+0,07%).

BT Index Austria ATX investeşte în acţiuni cotate la Bursa de Valori de la Viena (Wiener Borse), minim 85% din activele fondului urmărind să reproducă indicele ATX (Austrian Traded Index).

În cazul depozitelor bancare, cel mai bun plasament ar fi fost obţinut la Millennium Bank, atât la sumele în lei, cât şi la cele în euro. În perioada analizată, leul s-a depreciat faţă de euro cu 0,46%, în timp ce preţul aurului a scăzut cu 0,07%, faţă de euro, la cursul BNR.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb