CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8-15 SEPTEMBRIE Titlurile "Impact" îşi continuă ascensiunea

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 septembrie 2017

Titlurile "Impact" îşi continuă ascensiunea

Tendinţa ascendentă pe care s-au înscris acţiunile companiei ce activează în domeniul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) începând cu cea de-a doua parte a anului 2017 a continuat şi în ultima săptămână (intervalul 8-15 septembrie), când cotaţia IMP a urcat cu 15,32%, în raport cu moneda europeană, reprezentând titlurile cu cea mai bună evoluţie de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada menţionată, societatea a cumpărat un număr de 130.305 de acţiuni IMP, în valoare de 155.394 de lei, achiziţiile făcând parte din programul de răscumpărare a cel mult şapte milioane de acţiuni, reprezentând 2,52% din societate. Preţul minim de achiziţie este de 0,6 lei/acţiune, iar cel maxim de 1,5 lei/acţiune.

Joi, 14 septembrie compania anunţa, printr-un raport trimis BVB după închiderea şedinţei de tranzacţionare, încheierea unui contract de împrumut între Impact Developer & Contractor în calitate de împrumutator şi Bergamot Developments Phase II SRL în calitate de împrumutat, în valoare de 12,21 milioane lei, în scopul achiziţionării unui lot de teren şi edificării pe acesta a unui ansamblu rezidenţial. Suma împrumutată va purta pentru fiecare perioadă a dobânzii o rată egală cu 6,5%/an.

Împrumutatul se angajează să ramburseze în întregime suma împrumutată către împrumutător, nu mai târziu de 14 octombrie 2017 (data scadenţei). La această dată, părţile pot conveni şi proceda la majorarea capitalului social al împrumutatului cu suma împrumutată, se mai specifică în raport.

Impact deţine 99% din capitalul social al Bergamot Developments Phase II.

În aceeaşi zi, compania anunţa plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2016 începând cu data de 16 octombrie 2017, către acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de 3 octombrie 2017. Implicit, data de 2 octombrie 2017 reprezintă data ex-dividend (prima zi în care cei care vor cumpăra acţiuni nu vor mai beneficia de dividende).

Valoarea dividendului brut este de 0,0404 lei/acţiune.

Vineri, 15 septembrie, cotaţia IMP a închis şedinţa de tranzacţionare indecis, în contextul înregistrării unui rulaj de 64.669 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare de peste 95.500 de acţiuni.

Din punct de vedere tehnic, cu toate că se află pe un trend ascendent în toate cele trei orizonturi de timp - scurt, mediu şi lung (cotaţia IMP tranzacţionându-se deasupra celor trei medii mobile simple importante de 20, 50 şi 200 de zile, ce indică tendinţa pentru cele trei orizonturi de timp menţionate), pe graficul zilnic, ascensiunea titlurilor IMP dă semne de slăbiciune. Astfel, dacă preţul face o serie de maxime în creştere, oscilatori importanţi (indicatori tehnici ce evaluează gradul de accelerare/decelerare a trendului) precum Indicele Puterii Relative sau Rata Schimbării dezvoltă o serie de maxime în scădere. Se formează astfel o divergenţă negativă între preţ şi oscilator, ceea ce semnifică faptul că, cel puţin pe termen scurt, există o probabilitate mai ridicată ca trendul ascendent al acţiunii să îşi oprească ascensiunea.

Pe locul al doilea în topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB se află acţiunile Oil Terminal (OIL), care au urcat cu 9,87%, în intervalul 8-15 septembrie, podiumul fiind completat de titlurile Bucovina-Club de Munte (BCM) a căror apreciere a fost de 9,75%, în perioada menţionată.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 3,07%, în raport cu moneda euro, reprezentând coşul de acţiuni cu cea mai mare apreciere dintre cei analizaţi, în perioada avută în vedere.

Cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui societăţilor financiare a fost obţinută, în intervalul menţionat, de titlurile SIF Moldova (SIF2), care au urcat cu 6,58%, în raport cu moneda euro.

Vineri, 15 septembrie, acţiunile societăţii de investiţii financiare au stagnat, în contextul unui rulaj de 1,94 milioane de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare de circa 0,6 milioane de unităţi.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB s-a apreciat, în perioada 8-15 septembrie, cu 1,93%, în raport cu moneda euro.

În intervalul avut în vedere, cea mai mare creştere a fost consemnată de acţiunile Conpet (COTE), al căror preţ a urcat cu 9,03%, în raport cu moneda euro, în intervalul 8-15 septembrie.

Pe data de 15 septembrie, cotaţia societăţii a crescut cu 0,94%, fiind transferate 3.316 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 4.650 de unităţi.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a crescut cu 2,02%, în perioada 8-15 septembrie, raportat la moneda euro.

Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile IMP, a căror pondere în indicele extins este de doar 0,28%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 7-14 septembrie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 4,11%.

Pe locul al doilea, în acest clasament, s-a situat FDI Audas Piscador, ce a înregistrat o creştere de 3,18%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile FDI Napoca, care au urcat cu 2,66%.

Depozitele bancare în lei au avut o rentabilitate de 0,05%, în intervalul de timp 8-15 septembrie, în timp ce depozitele în euro au avut un randament de 0,02%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 1,04%, iar cursul monedei naţionale în raport cu moneda europeană a urcat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 13,94%, în perioada 8-15 septembrie.

Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 9:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 3.210 euro (aproximativ 14.760 de lei, la cursul de schimb de luni, de 4,5982 lei, pentru un euro).

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproape 52,07 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb