CEL MAI BUN PLASAMENT "Rompetrol Well Services" Ploieşti, randament de 12,34%, în ultima lună

Crina Manole
Ziarul BURSA #Investiţii Personale #Jurnal Bursier / 20 septembrie 2006

Acţiunile societăţii "Rompetrol Well Services" Ploieşti (simbol PTR) au avut cea mai bună evoluţie la Bursa de Valori Bucureşti în perioada 18 august - 19 septembrie, dovedindu-se a fi cel mai bun plasament financiar realizat într-o lună. Astfel, cotaţia acţiunilor PTR (exprimată în euro) a înregistrat, în această perioadă, o creştere de 12,34%.

Indicele BET-FI (euro), care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare tranzacţionate la BVB, a crescut, în ultima lună, cu 3,27%, în timp ce BETeuro (indicele celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB) s-a apreciat cu 0,77%.

Investitorii care au preferat în urmă cu o lună fondurile mutuale au putut obţine, marţi, un câştig maxim de 3,25% dacă au optat pentru unităţi ale fondului diversificat "Fortuna Classic" ce s-a dovedit, ieri, a fi cel mai bun plasament de profil.

Persoanele care, cu o lună în urmă, au ales să îşi folosească economiile pentru constituirea de depozite în lei la "Banca Comercială Carpatica" au obţinut, ieri, un câştig de 0,51% (exprimat în euro) din suma depusă.

În acelaşi timp, cei care şi-au constituit depozite în euro acum o lună au avut un câştig maxim de 0,33% la "Banca Comercială Carpatica" şi la "Banca Transilvania".

Din cauza deprecierii leului în raport cu euro, păstrarea banilor "la ciorap" nu a fost o investiţie bună în ultima lună. Astfel, persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în această perioadă au înregistrat, ieri, o pierdere de -0,12% din sumă, raportat la moneda europeană. Achiziţia de aur nu a fost o alegere bună din cauza devalorizării acestui metal. Conform datelor furnizate de BNR, valoarea aurului a scăzut, în perioada de referinţă, cu -3,96% în raport cu moneda europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb