Certificatele de CO2, subvenţionate de stat

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 decembrie 2019

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu: "Am promovat şi adoptat această OUG pentru ca industria acestor sectoare (15) să fie ajutată cu un procent de 15% din valoarea certificatelor de CO2 care vor fi vândute, iar banii se vor strânge în fondul de mediu".

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu: "Am promovat şi adoptat această OUG pentru ca industria acestor sectoare (15) să fie ajutată cu un procent de 15% din valoarea certificatelor de CO2 care vor fi vândute, iar banii se vor strânge în fondul de mediu".

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă prin care vrea să potenţeze competitivitatea industriei din ţara noastră, precum şi să subvenţioneze certificatele de CO2, după cum a anunţat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Domnia sa a scris pe pagina sa de Facebook: "A fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă care va duce la creşterea competitivităţii industriei româneşti. Este vorba de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, atribuite României la nivelul Uniunii Europene, aprobată prin Legea numărul 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare şi pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costurilor emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice".

Potrivit oficialului, OUG prevede că se alocă banii procentual din Fondul de Mediu astfel: 29% merg la Bugetul de Stat; 50% merg către proiecte ale Fondului de Mediu; 15% merg în schema de ajutor de stat pentru cele 15 sectoare industriale, sectoare aprobate de către Comisia Europeană; 6% merg către proiecte de reducere a emisiilor de CO2, care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, derulate prin Fondul de Mediu.

Ministrul a adăugat: "Am promovat şi adoptat această OUG pentru ca industria acestor sectoare (15) să fie ajutată cu un procent de 15% din valoarea certificatelor de CO2 care vor fi vândute, iar banii se vor strânge în fondul de mediu. Practic, prin această schemă de ajutor de stat ajutăm indus-tria şi creăm şi premisele unor viitoare proiecte de reducere a emisiilor de CO2. Este un lucru bun deoarece aveam un risc foarte mare de relocare a industriilor din aceste sectoare. Cu aceas-tă măsură reuşim să venim în sprijinul acestor industrii, să menţinem locurile de muncă în România şi să creştem competitivitatea industriei româneşti".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Populația o taxezi ca emite CO2 ( taxa oxigen ) iar industria o subvenționezi pentru emisia de CO2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb