CEZ vinde active din Cehia, să pună capăt unei investigaţii antitrust a UE

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 aprilie 2013

CEZ vinde active din Cehia, să pună capăt unei investigaţii antitrust a UE

Grupul CEZ, cel mai mare producător de energie din Cehia, a pus capăt prin acord amiabil unei investigaţii antitrust a autorităţilor din UE, după ce a oferit să vândă active de generare de energie electrică pentru a calma temerile că blochează accesul rivalilor la piaţa cehă, potrivit Bloomberg, citată de Mediafax.

"Renunţarea la capacităţi semnificative de generare de energie va permite unui nou jucător să intre pe piaţa electricităţii din Cehia şi să concureze cu liderul CEZ", a declarat comisarul pentru concurenţă, Joaquin Almunia, într-un comunicat.

Autorităţile de reglementare din UE investighează mai multe companii energetice din Europa Centrală şi de Est pentru a creşte concurenţa, a declarat Almunia anul trecut. Comisia a deschis o anchetă în privinţa CEZ din cauza temerilor că ar fi blocat intrarea pe piaţă a unor eventuali rivali prin acumularea capacităţii în reţeaua de transmisie de energie pe piaţa cehă.

Acordul cu UE prevede ca CEZ să renunţe la capacitate de producţie de 800-1.000 de MW. CEZ are de ales între vânzarea centralei din Pocerady, a celei din Chvaletice sau a centralelor Melnik III şi Tisova împreună.

"Am luat toate măsurile necesare pentru a îndeplini cerinţele Comisiei şi ne bucurăm că s-a încheiat în sfârşit acordul", a declarat un purtător de cuvânt al CEZ.

Cumpărătorul va trebui aprobat de Comisie, iar procesul de vânzare va fi supravegheat, se arată în comunicatul executivului comunitar.

CEZ a intrat pe piaţa românească de energie în 2005, prin preluarea filialei de distribuţie şi furnizare de energie Electrica din Oltenia, şi s-a extins având în prezent şi operaţiuni de producţie a energiei electrice, în turbine eoliene şi microhidrocentrale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb