"CFR Călători" şi creditorii săi vor negocia pentru evitarea insolvenţei

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 22 iunie 2010

"CFR Călători" va negocia un program de reeşalonare a datoriilor către companiile private "Astra Vagoane Călători" şi "Atelierele CFR Griviţa", care au ameninţat compania naţională cu insolvenţa. "CFR Călători" va purta discuţii cu cele două companii pentru plata eşalonată a datoriilor, informează Agerpres.

"Astra Vagoane Călători", patronată de Valer Blidar, ar putea cere insolvenţa companiei "CFR Călători" pentru datorii de peste 32,6 milioane de lei. Şi "Atelierele CFR Griviţa" au ameninţat cu declanşarea insolvenţei pentru datorii de peste 49 milioane de lei.

Potrivit unei scrisori remise "CFR Călători", "Astra Vagoane Călători" anunţă că va cere insolvenţa companiei naţionale de trans-port călători, având în vedere datoriile acumulate pentru diferite contracte încheiate cu companii subordonate "CFR Călători", respectiv "Revizia de vagoane Craiova", "Revizia Ti-mişoara", "Regionala CFR Ti-mi-şoara", "CFR Gevaro" şi "Revizia de vagoane Griviţa". "Astra" a anunţat "CFR Călători" că, dacă datoria nu este achitată până la 19 iunie, atunci va demara procedurile de insolvenţă.

"CFR Călători" este într-o situaţie delicată, mai ales că societatea a avut a avut pierderi de 73,29 milioa-ne lei în primul trimestru, în creştere cu 27,3% faţă de primele trei luni din 2009, şi o cifră de afaceri mai mică cu 16,9%, de la 483,44 milioane lei, în primul trimestru din anul trecut, la 401,26 milioane lei, au declarat reprezentanţii companiei.

Pierderea în primele trei luni din 2009 a fost de 57,57 milioane de lei, iar în perioada ianuarie-martie 2010 a fost de 73,29 milioane lei. Principalele cauze ale pierderilor au fost scăderea traficului de călători şi reducerea compensaţiei alocate comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb