CFR se împrumută 120 de milioane de dolari

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 16 august 2004

Guvernul a autorizat Compania Naţională de Căi Ferate - CFR, să contracteze un credit extern în valoare de 120 de milioane de dolari. Sumele atrase vor finanţa lucrările, serviciile şi achiziţiile necesare funcţionării infrastructurii feroviare, precum şi repararea şi întreţinerea maşinilor şi utilajelor. Creditul va asigura, de asemenea, cofinanţarea de către Guvern a unor lucrări de care beneficiază CFR, cu fonduri de la Comisia Europeană, printre care şi lucrările de reabilitare pe tronsonul Bucureşti-Braşov. Contractarea creditului va permite şi continuarea proiectului de modernizare a sistemului financiar-contabil al CFR, inclusiv pentru administarea fondurilor comunitare, şi dezvoltarea sistemului de calcul electronic al tarifului de utilizare a infrastructurii feroviare, conform cerinţelor Uniunii Europene.

Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi Ministerul Finanţelor Publice vor semna o scrisoare de confort către finanţatori, în care să precizeze sprijinul Guvernului acordat CFR pentru rambursarea creditului, plata dobînzii, a comisioanelor şi a altor costuri aferente. Rambursarea creditului şi plata altor obligaţii vor fi asigurate din venituri proprii ale CFR şi din surse de la bugetul de stat. Guvernul a mai autorizat CFR, la începutul lunii iulie, să contracteze credite în valoare de 60 de milioane de euro, garantate de Ministerul Finanţelor Publice. Sumele vor fi atrase în tranşe egale, în perioada 2004-2007, şi vor fi destinate finanţării programului de modernizare a sistemelor de control al traficului feroviar.

CFR a mai contractat în primăvara anului trecut un credit în valoare de 60 de milioane de dolari, acordat de "Credit Suisse First Boston", şi unul în valoare de 24 milioane de euro, acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, destinate modernizării şi reabilitării unor staţii de cale ferată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb