Charterele exotice continuă operarea. Unde putem călători la începutul lui 2021

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 4 ianuarie 2021

Charterele exotice continuă operarea. Unde putem călători la începutul lui 2021

Charterele către destinaţii exotice precum Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană erau până nu de mult un vis frumos pentru agenţiile de turism de la noi, dar şi pentru turiştii dornici de astfel de călătorii. Iată însă că pandemia a dat un imbold puternic şi a transformat visul în realitate şi pentru prima oară au apărut în piaţă chartere către destinaţii exotice.

După un an plin de restricţii în care vacanţele au fost limitate, zborurile directe către destinaţii exotice au fost un colac de salvare pentru agenţiile de turism, mai ales că propunerea le-a surâs turiştilor care au umplut avioanele către destinaţiile însorite. În plus, pandemia a împins tarifele mult în jos pentru a încuraja turiştii să călătorească, astfel că vacanţele în destinaţiile exotice au fost mai accesibile faţă de anii trecuţi.

Sorin Stoica, CEO-ul agenţiei de turism specializată în vacanţe exotice Eturia, ne-a declarat: "Preţurile pentru vacanţe exotice în această perioadă au fost chiar şi cu 40% mai mici, faţă de anul trecut. De exemplu, o vacanţă în Maldive costă acum în jur de 1700 de euro, faţă de anul trecut când tariful ajungea la 2800 de euro".

Cu ajutorul noilor chartere lansate, Eturia a reuşit să trimită aproximativ 600 de turişti în vacanţa de Revelion în destinaţii exotice, puţin peste jumătatea nivelului de anul trecut.

Majoritatea vacanţelor au fost vândute last minute, iar cele mai căutate destinaţii au fost Maldive, Republica Dominicană, Zanzibar, Egipt, Costa Rica, Mexic şi Dubai.

Domnia sa a mai subliniat că şi ianuarie va fi o lună plină în care vor continua charterele către destinaţiile exotice.

"Zborurile directe sunt încă încurajate în actualul context având în vedere că riscul de infectare este mai mic", a subliniat Sorin Stoica.

Zborurile Bucureşti- Maldive vor continua până pe 7 februarie, iar pe 30 ianuarie va pleca către Maldive şi primul zbor direct din Cluj. În plus, tot la finalul lunii ianuarie se va lansa cursa directă către Republica Dominicană care va fi operată până după Paşte. Ofertele de vacanţe în Republica Dominicană vin cu un tarif de aproximativ 1540 euro de persoană pentru cazare 9 nopţi la un resort de 4 stele în regim All Inclusive. Şi charterele către Zanzibar vor mai opera curse la începutul lunii ianuarie şi în vacanţa copiilor, la sfârşit de ianuarie. De asemenea, Eturia lansează curse directe şi către Emiratele Arabe Unite şi Dubai la finalul lunii ianuarie.

Totodată, CEO-ul Eturia a mai precizat că în contextul pandemiei, luând în calcul reducerea numărului de zboruri de către companiile de linie şi cererea foarte mare a românilor pentru escapade exotice, agenţia are în vedere să continue această abordare strategică şi să opereze curse charter către destinaţii exotice şi în lunile de vară, iar începând cu toamna 2021 să reia zborurile directe către Republica Dominicană, Maldive şi Zanzibar.

"În prezent ne uităm şi la alte destinaţii către care să lansăm zboruri directe şi în funcţie de cum vor evolua lucrurile şi cum se vor redeschide destinaţiile. Avem în plan un charter către Oceanul Indian, cel mai probabil Mauritius, dar şi Bali sau o destinaţie similară. Din păcate în momentul de faţă este o perioadă extrem de incertă şi nu putem spune încă nimic sigur", ne-a mai mărturisit Sorin Stoica.

Legat de cum vor arăta vacanţele în 2021, CEO-ul Eturia ne-a spus că rămâne de văzut cum va evolua pandemia, însă cel mai probabil turiştii se vor axa mai mult pe ofertele last minute, acesta fiind şi modelul actualului business. Rezervările pentru vacanţele de vară deşi există sunt încă timide, după cum ne-a mai spus Sorin Stoica.

Specialiştii din turism consideră că apariţia vaccinului şi începerea efectivă a campaniei de vaccinare anti-Covid să încurajeze călătoriile şi să deschidă tot mai multe destinaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb