Circa 190 de proiecte vor fi cofinanţate din fondurile structurale pentru energie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 mai 2007

Ministerul Economiei şi Finanţelor estimează că aproximativ 190 de proiecte vor putea fi cofinanţate din totalul fondurilor structurale destinate sectorului energetic,care vor fi acordate României în perioada 2007 - 2013, estimate la 638 milioane de euro,potrivit proiectului de strategie energetică.

Din totalul fondurilor structurale pentru sectorul energetic, de care va beneficia România în perioada 2007 - 2013, în valoare de 638 de milioane de euro, circa 55% vor fi utilizate pentru creşterea eficienţei energetice şi protecţia mediului, în timp ce 30 % din fonduri vor fi alocate pentru producerea energiei verzi. Restul banilor vor fi utilizaţi pentru cofinanţarea proiectelor privind dezvoltarea interconectării reţelelor de transport a energiei electrice şi gazelor naturale cu cele ale statelor europene.

Astfel, se estimează că circa 190 de proiecte vor putea fi realizate, în perioada 2007-2013, cu sprijinul cofinanţării din fonduri structurale.

Proiectele care vor putea fi implementate în cadrul Axei IV a Programului Operaţional Sectorial privind creşterea competitivităţii economice vizează investiţii în instalaţii şi echipamente care să conducă la economia de energie, extinderea şi modernizarea reţelelor de transport a energiei electrice, a gazelor naturale şi a petrolului, realizarea de instalaţii de desulfurare şi filtrare, modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice prin valorificarea biomasei, resurselor micro-hidroenergetice, a celor energetice solare, eoliene, geotermale, a biocombustibililor şi a altor surse regenerabile.

De fondurile structurale pot beneficia atât operatorii economici, cât şi autorităţile locale.

MEF a finalizat, luni, proiectul strategiei energetice a României, urmând ca acesta să fie dezbătut în guvern la mijlocul lunii iunie, după discuţii prealabile cu patronatele, sindicatele şi mediul academic, a declarat, ministrul de resort, Varujan Vosganian.

Prima şedinţă a Comisiei pentru strategia energetică a avut loc la începutul lunii februarie. Din această comisie au făcut parte reprezentanţi ai ministerelor, ai autorităţilor de reglementare, partidelor politice, sindicatelor şi patronatelor.

Ministrul economiei afirma, în urmă cu aproximativ două luni, că strategia energetică românească trebuie să ţină cont de cea europeană. În opinia oficialului, România va miza, în anii următori, pe creşterea producţiei de energie electrică şi pe îmbunătăţirea structurii surselor, adică pe majorarea producţiei de energie hidro, din surse regenerabile şi nucleare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb