CNSLR - Frăţia începere procedurile pentru declanşarea grevei generale

A.C.
Companii / 2 noiembrie 2017

CNSLR - Frăţia începere procedurile pentru declanşarea grevei generale

Actualizare A 20:25 SANITAS va respecta Hotărârea Consiliului Naţional, privind suspendarea protestelor

Federaţia SANITAS, membru al C.N.S.L.R.- Frăţia, a anunţat astăzi că va respecta Hotărârea Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din data de 26 octombrie, care suspendă protestele până când Guvernul îşi materializează propunerile la revendicările specifice sistemului sanitar şi de asistenţă socială.

Totodată, SANITAS precizează prin intermediul unui comunicat de presă că va fi solidară cu organizaţiile sindicale care reprezintă predominant interesele salariaţilor din sectorul privat care sunt membre ale C.N.S.L.R. - FRĂŢIA şi care decid declanşarea protestelor.

În documentul citat se precizează: "10.000 de membri SANITAS, aflaţi în faţa Guvernului în octombrie 2017, i-au obligat pe guvernanţi să caute soluţii la revendicările angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială. Cu toate eforturile făcute, nici o altă federaţie sindicală din domeniu nu a avut capacitatea de a reuni în faţa Palatului Victoria vocea a 10.000 de angajaţi care au cerut corectitudine faţă de salariaţi şi respectarea promisiunilor din campania electorală. Iar premierul României, vicepremierul guvernului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi ministrul Sănătăţii au fost cei care au prezentat soluţii în faţa Consiliului Naţional Sanitas! In aceste condiţii, Consiliul din 26 octombrie a decis suspendarea acţiunilor de protest, pentru a da posibilitate Guvernului să transpună în acte normative soluţiile găsite".

(G.F.)

---------

CNSLR - Frăţia a decis începerea procedurilor în vederea declanşării grevei generale în economia naţională, unul dintre motive fiind scăderea tuturor salariilor şi pierderea de locuri de muncă din cauza trecerii plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se menţionează: "Biroul Operativ al CNSLR - Frăţia, în conformitate cu hotărârea Consiliului Naţional din data de 30 octombrie 2017, a decis începerea procedurilor în vederea declanşării grevei generale în economia naţională pentru următoarele nemulţumiri ale salariaţilor: scăderea tuturor salariilor, în principal în mediul privat, şi pierderea de locuri de muncă generate de modificările Codului fiscal prin care se transferă plata contribuţiilor sociale de la angajator la angajat; imposibilitatea negocierilor sectoriale şi intersectoriale ce generează lipsa unei protecţii reale ale angajaţilor, în forma actuală a Legii 62/2011; întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale pentru angajaţii unor unităţi publice de asistenţă socială şi medico-socială de peste 43 luni".

Potrivit sursei citate, greva generală va fi susţinută în următoarele sectoare de activitate: energie, petrol şi gaze, chimie, petrochimie, comunicaţii, transporturi, lemn şi mobilă, textile şi pielărie, agricultură, sănătate, învăţământ, administraţie publică şi asistenţă socială.

"După strângerea semnăturilor celor 500.000 de salariaţi din cadrul confederaţiei noastre, vom decide data declanşării grevei generale", se precizează în comunicat.

Contribuţiile sociale vor trece de la angajatori la angajaţi începând cu 1 ianuarie 2018, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

"Nivelul contribuţiilor scade cu 2 puncte procentuale, astfel că din totalul de 39,25% contribuţii plătite la un salariu brut se vor plăti 37,25%. Din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat", informează ministerul, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, în total, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa se mearga pe un pariu :DACA HOSU si

    COSTIN au dreptate OLGUTA SA-SI DEA DEMISIA ,DACA NU HOSU SI COSTIN SA NU MAI FACA PARTE NICIODATA DIN CONDUCEREA SINDICATELOR(il depasesc pe CEAUSESCU IN CONDUCERE-SUNTSEFI DE LA REVOLUTIE) 

    Acum e momentul sa faca niste bani si sefii de sindicat !

    La greva tovarasi ! Placinte sa pice cit mai multe !! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb