Combinatul "Chimcomplex" vrea să îşi dubleze capitalul social, la 340,2 milioane lei

S.A.
Piaţa de Capital / 1 aprilie 2017

Combinatul "Chimcomplex" vrea să îşi dubleze capitalul social, la 340,2 milioane lei

Acţionarii combinatului chimic "Chimcomplex Borzeşti" (simbol bursier CHOB) sunt chemaţi pe 8 mai să aprobe majorarea capitalului social de la 170,1 milioane lei la maximum 340,2 milioane de lei, prin emiterea unui număr de 135 de milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1,26 lei fiecare, potrivit convocatorului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Termenul de subscriere pentru acţionarii existenţi la data de înregistrare este de 90 de zile, iar perioada de subscriere este cea stabilită prin prospectul de ofertă întocmit, dată ulterioară publicării hotărârii AGA în Monitorul Oficial", arată convocatorul.

Acţiunile rămase nesubscrise de acţionari în cadrul perioadei pentru exercitarea dreptului de preferinţă vor fi vândute printr-o ofertă publică primară, intermediată de compania de brokeraj SSIF "Estinvest" SA Focşani, ale cărei caracteristicivor fi hotărâte de Consiliul de Administraţie, potrivit ordinii de zi a şedinţei.

Chimcomplex Borzeşti avea, la 31 martie, o capitalizare de 112,46 de milioane de lei (aproximativ 25 milioane euro).

Recent, omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează "Chimcomplex", şi Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România (acţionar minoritar semnificativ al "Oltchim"), au confirmat, pentru ziarul BURSA, că urmau să depună oferte pentru cumpărarea activelor combinatului chimic "Oltchim", în timp ce alte surse susţineau că printre investitorii interesaţi s-ar regăsi şi companii din China, Kuweit şi Israel.

Conform declaraţiei preşedintelui Consiliului de Administraţie al "Chimcomplex" Borzeşti, dr. ing. Virgiliu Băncilă, oferta depusă cu privire la "Oltchim" se referă la modulele de active viabile, de utilităţi şi logistică şi la activele care vor constitui baza dezvoltării viitoare a platformei.

Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea celor nouă pachete de active ale combinatului "Oltchim" (OLT) a fost prelungit cu trei luni, până la 26 iunie, potrivit unui raport trimis BVB.

"Ca urmare a solicitărilor primite de la participanţii procesului de vânzare a pachetelor de active ale Oltchim, precum şi din cauza complexităţii proiectului, s-a decis extinderea termenului limită de depunere a ofertelor angajante, pentru data de 26 iunie 2017", se arăta în raportul OLT.

Adunarea Creditorilor "Oltchim" a aprobat, pe 6 martie, modificarea planului de reorganizare a activităţii societăţii, în condiţiile în care compania şi Ministerul Economiei au anunţat, încă din august 2016, vânzarea companiei pe bucăţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tocmai ce s-a incheiat de cateva zile o alta majorare de capital social, la care, actualul majoritar, a participat cu o suma de rasul curcilor.

    Acum, se face o noua majorare. 

    Chimcomplex are nevoie de bani pentru achizitie Oltchim. De aceea se face majorarea. 

    Dar daca are nevoie de bani, de ce Chimcomplex da bani cu imprumut la societatile din Grupul SCR, al lui Stefan Vuza?

    Doar Vuza o sa participe la aceste majorari, pentru ca AVAS si SIF2 nu au castigat niciodata pe Chimcomplex deci nu au de ce sa investeasca. Iar Vuza mai face aceste majorari ca sa ii dilueze pe cei de la AVAS si SIF2 precum si pe restul actionarilor. Ce e interesant este ca Vuza are bani de majorari tot din banii...Chimcomplex....pe care ii scoate din societate prin matrapazlacuri financiare :)))) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb