CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ", EDIŢIA A II-A / SILVIA VLĂSCEANU, ACUE: "Trebuie să avem cerere pentru energia produsă în noile capacităţi proiectate"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 septembrie 2014

"Trebuie să avem cerere pentru energia produsă în noile capacităţi proiectate"

Ţara noastră se confruntă acum cu supraproducţie

Ţara noastră are nevoie urgentă de o strategie energetică, însă înainte ca aceasta să fie definitivată, ar trebui realizate mai multe documente, printre care se numără o strategie industrială şi una de competitivitate, este de părere Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi (ACUE), exprimându-şi speranţa că prevederile legislative din domeniul energetic vor fi predictibile şi vor oferi încredere oamenilor de afaceri să investească la noi.

Domnia sa a vorbit despre modul în care ne vom putea atinge obligaţiile pe care le avem faţă de UE în domeniul eficienţei energetice. În opinia doamnei Vlăsceanu, gradul de eficienţă energetică poate creşte printr-un consum atent al energiei.

"Înainte să ne gândim la construirea unor noi capacităţi de producţie, trebuie să fim conştienţi de faptul că această energie trebuie şi consumată. Cât producem, atât consumăm, iar noi avem deja consumul asigurat", a subliniat reprezentantul ACUE.

Silvia Vlăsceanu a subliniat că diminuarea consumului de energie este o măsură inclusă şi în obligaţiile membrilor ACUE distribuitori şi furnizori de energie, care trebuie să reducă anual 1,5% din acest consum. Utilizarea echipamentelor performante reprezintă o modalitate de stimulare a consumului într-un mod eficient, susţine domnia sa. Ţara noastră trebuie să aplice în legislaţia autohtonă Directiva privind eficienţa energetică, în prezent aflându-se în procedură de implementare Directiva ce reglementează reabilitarea termică a imobilelor. Noua Directivă obligă la realizarea unui plan naţional de acţiune, care include şi o componentă privind reabilitarea clădirilor publice. Statele membre UE sunt obligate să înceapă încă din acest an lucrările de izolare termică a instituţiilor publice, unde s-a constatat că există cea mai mare pierdere de energie, 40% din pierderi provenind de la clădiri.

Un raport preliminar al Uniunii Europene din acest an arată că reducerea consumului de energie a fost realizată doar în proporţie de 15-16% şi că ţinta de 20% impusă pentru 2020 este foarte greu de atins.

În aceste condiţii, pentru a accelera măsurile pe care statele membre trebuie să le ia, UE a adoptat noua Directivă privind eficienţa energetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb