Complexul Craiova vrea să împrumute 55 milioane de euro

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 iulie 2009

Complexul Energetic Craiova intenţionează să contracteze un împrumut bancar în valoare de 55 milioane de euro, pe o perioadă de 12 ani, pentru a putea pune în practică cerinţele asumate prin programul de mediu. Potrivit Agerpres, conducerea Complexului Energetic Craiova susţine că ar dori ca pentru acest credit să existe o perioadă de graţie de doi ani, iar banii ar urma să fie folosiţi pentru construirea unei instalaţii comune de desulfurare gaze ardere la blocurile 1 şi 2 ale Sucursalei Electrocentrale Craiova II.

Potrivit documentelor de contractare a creditului, împrumutul va fi rambursat din surse proprii de producţie ale complexului, creditul va fi garantat cu garanţii reale/personale de către Complexul Energetic Craiova, iar în completare cu scrisoare de garanţie emisă de Eximbank, în numele şi contul statului.

Directorul general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Bălăşoiu, a declarat că instituţiile bancare care vor dori să participe la licitaţie trebuie să prezinte o calculaţie a costurilor totale ale creditului de 55 milioane de euro, fără a se ţine cont de majorarea sau diminuarea creditului, pentru cazul în care, în urma atribuirii contractelor de execuţie a lucrărilor, rezultă o valoare finală mai mare sau mai mică decât cea estimată.

Domnia sa a mai spus că valoarea finală a împrumutului va fi stabilită numai după atribuirea contractului de execuţie a instalaţiei comune de desulfurare a gazelor şi va reprezenta 85% din devizul general al lucrării. Restul de 15% va fi finanţat din resursele proprii ale complexului. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb