Condiţiile meteo - risc pentru alimentarea cu gaze a României

D.I
Miscellanea #Energie / 18 ianuarie 2018

Condiţiile meteo - risc pentru alimentarea cu gaze a României

Condiţiile meteo şi sistarea importurilor de gaze din Federaţia Rusă sunt principalele riscuri privind alimentarea cu gaze naturale a ţării în această iarnă, se arată în proiectul Planului pentru acţiuni preventive privind garantarea securităţii aprovizionării cu gaze, lansat în dezbatere publică de Ministerul Energiei.

Experţii din minister au analizat cinci scenarii de risc, dintre care sistarea furnizării de gaze naturale din Federaţia Rusă către UE ar avea un impact major şi o probabilitate medie de a se întâmpla. În acest caz, deficitul de gaze ar fi de 11 milioane de metri cubi pe zi.

Un alt scenariu de risc, condiţiile meteo extreme, ar avea un impact notabil şi o probabilitate medie, iar deficitul ar fi de 5 milioane de metri cubi pe zi.

Dezechilibrele în activitatea de înmagazinare a gazelor naturale ar determina o lipsă de 9 milioane de metri cubi în condiţii normale de iarnă, cu temperaturi medii de -5 grade C şi 20 de milioane de metri cubi pe zi la temperaturi de -15 grade C.

Totodată, apariţia unor defecţiuni în sistemul naţional de transport al gazelor şi pe liniile de import ar avea un impact major, dar probabilitatea ca acestea să se întâmple este scăzută.

Totodată, reprezentanţii ministerului arată că, din punctul de vedere al surselor interne de aprovizionare, posibilele incidente ce pot afecta procesul de producţie în amonte de Sistemul Naţional de Transport pot fi remediate în timp util, în cel mult 48 ore, durata medie de restabilire a situaţiei normale fiind de aproximativ 8 ore, fără a avea impact semnificativ asupra furnizării de gaze naturale către consumatorii finali.

Autorităţile din ţara noastră dau asigurări că alimentarea cu gaze pentru clienţii protejaţi nu va fi afectată în niciuna dintre situaţiile care ar duce la declanşare stării de urgenţă, informează Agerpres

În proiectul asumat de Ministerul Enegriei se mai arată: "România, prin Autoritatea Competentă, a decis ca, începând cu sezonul rece 2017 - 2018, categoria "consumatorului protejat" să cuprindă toţi consumatorii casnici şi cei care furnizează servicii sociale esenţiale care sunt racordaţi la o reţea de distribuţie a gazelor naturale, precum şi producătorii de energie termică destinată consumului populaţiei şi celor care furnizează servicii sociale esenţiale, cu condiţia ca aceşti producători să nu poată funcţiona cu alţi combustibili şi să fie conectaţi la o reţea de distribuţie sau de transport de gaze naturale. Prin "serviciu social esenţial" se înţelege un serviciu în legătură cu asistenţa medicală, asistenţa socială, de urgenţă, de securitate, cu educaţia sau cu administraţia publică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb