CONFERINŢA BURSA - FINANŢAREA EUROPEANĂ, O ŞANSĂ A ECONOMIEI NOASTRE/MIHAELA HANCIA, POSDRU: Autorităţile şi beneficiarii să-şi unească eforturile, ca să nu pierdem fonduri

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 31 mai 2012

Autorităţile şi beneficiarii să-şi unească eforturile, ca să nu pierdem fonduri

Autorităţile de Management (AM) şi beneficiarii de proiecte europene trebuie să-şi unească eforturile într-un parteneriat public privat, pentru a nu pierde banii europeni, este de părere Mihaela Hancia, din cadrul AM pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU): "E trist să pierdem bani, să pierdem din resursele negociate aprig cu UE (...) Suntem (n.r. autorităţile şi beneficiarii) în aceeaşi barcă, iar dacă nu vâslim împreună, barca se scufundă şi nu doresc acest lucru".

Domnia sa a precizat că autorităţile noastre vor depune toate eforturile să nu pierdem foarte mulţi bani din POSDRU şi pentru ca riscul de a pierde o parte din banii europeni să fie cât mai mic: "Am mai trecut prin două întreruperi de fonduri, aceasta ar fi a treia. Sper să fie tot o întrerupere, nu o suspendare".

Mihaela Hancia a spus că, prin măsurile asumate în faţa Guvernului, AM POSDRU va încerca să aibă un limbaj comun în comunicarea cu beneficiarii.

Premierul Victor Ponta a declarat, luna aceasta, că ţara noastră ar putea pierde 1,2 miliarde euro din fondurile europene aferente POSDRU, ca urmare a identificării unor grave nereguli în derularea acestui program, în perioada 2010-2011. Potrivit oficialului, cele 100 de milioane de euro aferente acestui an şi, respectiv, 1,1 miliarde euro de anul viitor reprezintă toate plăţile aferente POSDRU.

Obiectivul general POSDRU este dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă a 1,65 milioane de persoane.

Obiectivele specifice ale programului sunt promovarea educaţiei şi formării iniţiale şi continue de calitate, inclusiv educaţia superioară şi cercetarea; promovarea culturii antreprenoriale şi creşterea calităţii şi productivităţii muncii; facilitarea inserţiei tinerilor şi a şomerilor de lungă durată pe piaţa muncii; dezvoltarea unei pieţe a muncii moderne, flexibile şi inclusive; promovarea inserţiei/reinserţiei pe piaţa muncii a persoanelor inactive, inclusiv din zonele rurale; îmbunătăţirea serviciilor publice de ocupare şi facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educaţie şi pe piaţa muncii.

POSDRU deţine 18,1% din totalul alocării financiare pentru obiectivul Convergenţă al Fondurilor Structurale. Alocarea financiară a POSDRU este de 4,253 miliarde euro, din care 3,476 miliarde euro -cofinanţare FSE, 0,613 miliarde euro - contribuţie naţională publică şi 0,164 miliarde euro - contribuţie naţională privată.

Până în prezent, gradul de absorbţie a fondurilor europene prin POSDRU este de 5,48%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Barca aia POSDRU de fapt este TITANIC!

    daca la AM ar fi cooerenta in luarea decizilor , si nu lupte interne intre cei care au responsabilitate decizionala, poate s-ar mai putea salva ceva. Adika macar sa se ajunga la un tarm al unei "insule". nimeni nu mai spera ca acest "TITAN...ic" sa ajunga la destinatie conform planificarii initiale cand s-a "spart sticla de sampanie" si a fost lansat la "apa". pacat de "echipaj"(beneficiarii si grupul tinta"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb