CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / LAURENT CHRZANOVSKI, SWISS WEBACADEMY: "Guvernul trebuie să prezinte pericolele cibernetice ale reţelelor de socializare"

Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 22 mai 2015

"Guvernul trebuie să prezinte pericolele cibernetice ale reţelelor de socializare"

Guvernul trebuie să prezinte cetăţenilor pericolele la care se expun atunci când utilizează reţelele de socializare, fiind vulnerabili la atacuri cibernetice, a declarat, ieri, Laurent Chrzanovski, project manager al Congresului "Cybersecurity in Romania".

Domnia sa a precizat: "Companiile IT din România au un potenţial extraordinar. Aici este un adevărat paradis IT. La nivel global, există o încredere naivă a utilizatorilor reţelelor de socializare. Nevoia de a încărca orice dispozitiv electronic este o stupizenie completă. Trebuie şi am început deja programe de conştientizare a pericolelor din domeniul cibernetic, pentru că nu mai putem să aşteptăm după Ministerul Educaţiei. Nu există nicio minimă informare despre aceste pericole din domeniul cibernetic, care ar trebui făcută de Guvern".

Domnul Chrzanovski consideră că apărarea în faţa atacurilor cibernetice nu mai este o opţiune personală şi nici măcar una naţională. "Populaţia, indiferent de vârstă, nu este nici măcar avertizată, darămite pregătită să facă faţă noilor ameninţări", susţine expertul în cybersecurity.

În opinia domniei sale, trebuie făcut un front comun în faţa unui război total şi a unei ameninţări globale: utilizatorii - companii private şi instituţiile statale - instituţii transfrontaliere.

Specialistul a precizat: "Paradoxul aici este că România deţine, pe o parte, un CERT [n.r. Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică] - chiar dacă insuficient dotat cu personal şi mijloace (din cauza deciziilor politice greşite) - care este dat ca un exemplu de bune practici de către UE şi de către ITU (n.r. International Telecommunication Union- Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor), un SRI care este în contact permanent şi face o treabă bună cu toate companiile care sunt clasificate în grupul de "infrastructură critică" şi, pe de altă parte, unul dintre cele mai capabile departamente de securitate cibernetică europeană în cadrul Poliţiei Naţionale".

România este singura ţară care nu este o super-putere, dar care are un antivirus în top 3 mondial (Bitdefender), şeful tehnic Kaspersky Labs este român şi Avira este conceput în măsură de 80% în România, a conchis Laurent Chrzanovski.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb