CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / SILVIA VLĂSCEANU, DIRECTOR EXECUTIV ACUE: "Investiţiile în cybersecurity trebuie să fie o prioritate pentru sectorul energetic"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 22 mai 2015

"Investiţiile în cybersecurity trebuie să fie o prioritate pentru sectorul energetic"

Problema protecţiei datelor şi a securităţii cibernetice a fost abordată până acum mai mult din perspectiva persoanelor fizice şi a dreptului la intimitate, apreciază Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al ACUE (Asociaţia companiilor de utilităţi). Odată cu intensificarea atacurilor cibernetice, problema stârneşte dezbateri intense şi la nivelul companiilor.

Domnia sa a subliniat: "Furnizarea de energie şi gaze a devenit un serviciu universal şi absolut necesar în viaţa noastră. Şi companiile energetice sunt expuse atacurilor cibernetice, dar aici vorbim de infrastructura critică a unei ţări. Până acum România nu s-a confruntat cu blackout-uri. Dar acum a crescut riscul atacurilor cibernetice care pot aduce un astfel de eveniment nedorit, iar sectorul energetic trebuie să fie pregătit".

Oficialul ACUE a declarat că sectorul nostru energetic a rămas în urmă cu investiţiile în capacităţi de producţie şi reţele noi sau în modernizarea unităţilor şi echipamentelor actuale. Sectorul nu a făcut însă aproape deloc investiţii în securitatea cibernetică, riscurile de atac fiind foarte mari.

Din această perspectivă, Silvia Vlăsceanu a pledat pentru armonizarea legislaţiei şi colaborarea între instituţii, astfel încât să fie diminuat riscul de atac al companiilor energetice. Domnia sa a explicat că o parte importantă a investiţiilor făcute de firmele din sectorul energetic trebuie recunoscute prin tarif şi trebuie luat în calcul şi gradul de suportabilitate a consumatorilor când vine vorba de creşteri de preţuri: "De multe ori nu găsim înţelegere şi o uşă deschisă la ANRE - autoritatea de reglementare în domeniu - atunci când vine vorba despre necesarul de investiţii din domeniu. Dar nu este neapărat vina ANRE, pentru că nu avem un cadru legal interdisciplinar".

Conform directorului ACUE, necesarul de investiţii pentru cybersecurity în energie este unul mare, iar problema trebuie abordată şi de către reglementator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb