Conflict AVAS - sindicate

Nataşa Negru
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 august 2008

Înfiinţarea companiei naţionale Energetice şi implicit reorganizaea sectorului energetic propuse în Strategia energetică a României pentru perioada 2007-2010, aprobate în septembrie 2007 determină distrugerea "Hidroelectrica" şi falimentarea sectorului energetic românesc, susţine Federaţia Sindicatelor Hidroelectrica (HIDROSIND). Ca replică la aceste acuzaţii, Autoritatea Naţională pentru Valorificarea Activelor Statului a declarat, într-un comunicat de presă remis ieri redacţiei: "Ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, aflat în subordinea Guvernului, AVAS are dreptul să iniţieze proiecte de documente de politici publice şi proiecte de acte normative, în vederea adoptării/aprobării de către Guvern, conform atribuţiilor şi domeniului său de activitate". Astfel, proiectul privind înfiinţarea Companiei Naţionale Energetice este în analiză la Consiliul Concurenţei, atât din punct de vedere al ajutorului de stat, cât şi din punct de vedere al concentrării.

AVAS adaugă că printre obiectivele strategice în domeniu sunt continuarea procesului de restructurare şi privatizare în sectoarele energetice, termice şi ale gazelor naturale, precum şi continuarea procesului de restructurare pentru sectorul de lignit, în vederea creşterii profitabilităţii şi a accesului pe piaţa de capital. Totodată, AVAS declară că sunt posibile regrupări ale unităţilor de producere aflate în prezent în cadrul "Hidroelectrica", "Nuclearelectrica", "Termoelectrica", a complexurilor energetice şi a altor producători de energie electrică şi termică. În comunicat se mai specifică: "Este posibilă şi privatizarea complexurilor energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu asigurarea continuităţii activităţii de către investitorii privaţi sau integrarea unuia sau mai multor complexe energetice într-o companie energetică naţională, aflată sub controlul statului".

Strategia de înfiinţare a unei companii naţionale energetice presupune consolidarea unor producători competitivi la nivel regional. După cum a fost prevăzut în strategie, statul va păstra pachetul de control asupra principalelor unităţi de producere a energiei electrice, totalizând o putere instalată suficientă pentru a putea asigura siguranţa energetică a ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb