Connections Consult SA, listat pe piaţa AERO a BVB anunţă achiziţia unui pachet de 25% din acţiunile companiei de edtech 10 Plus Future Education SRL, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, compania, specializată în cursuri online pentru adulţi şi copii, cursuri de limbi străine, matematică, limba romană etc. este prima achiziţie din acest an a Connections Consult SA, după ce anul trecut a cumpărat integral Brusch Services SRL. După achiziţie, Brusch s-a dovedit un real succes, cu performanţe excelente, considerabil peste cifrele din anul trecut.
"Motivul pentru care am decis să facem această tranzacţie este explozia serviciilor de tip edtech, respectiv digitalizarea educaţiei folosind cele mai noi tehnologii - realitatea virtuală, realitatea augmentată, inteligenţa artificială. Estimăm că achiziţia platformei www.10plus.ro, va aduce un randament de cel puţin 30-40% anual, în următorii 5 ani, fie din exploatare, fie din cooptarea unui nou partener. Preluarea acţiunilor a fost realizată printr-o tranzacţie care prespune doar investiţia realizată de Connections în dezvoltarea tehnologică a platformei digitale de livrare de cursuri online şi în servicii de marketing online pentru atragerea de clienţi", declară Bogdan Florea, fondator şi CEO Connections Consult SA.
Connections Consult S.A. îşi propune să contribuie alături de fondatorul Victor Militaru şi Anca Florea, managing partner, la dezvoltarea companiei în plan digital.
"Intrarea în acţionariatul 10plus.ro a grupului Connections reprezintă, pe de o parte validarea eficienţei şi a eforturilor investite de actuala echipă de management, şi, pe de altă parte, un capital de încredere câştigat de companie, pentru evoluţia accelerată în următorii 3-5 ani, către platforma de edtech fanion a regiunii Sud-Est europene", a adăugat Victor Militaru, fondator 10plus.ro.
10plus se poziţionează astăzi printre cele mai performante companii din branşă, prin expertiza în plan didactic, inovaţiile tehnologice constante şi background-ul în procese organizaţionale, subliniază sursa citată.
Călătoria 10Plus a început în anul 2012, în acelaşi timp cu Google Glasses, cu 4 ani înainte de lansarea Google Translate şi cu 8 ani înainte de COVID-19.
Fondatorul companiei, Victor Militaru împreună cu Imelda Bădescu, profesor cu experienţă de peste 14 ani, au ales un model de business puţin cunoscut pieţei din România în acea perioadă - cursuri online care să vină în completarea sistemului de educaţie tradiţional. Aceştia au dezvoltat un sistem de predare în întregime online, bazat pe un standard educaţional şi metode de predare premium.
După 10 ani, platforma de predare-învăţare în direct cu profesorul 10Plus a devenit una dintre cele mai populare, în special datorită expertizei profesorilor, metodologiei didactice şi relevanţei cursurilor de limbi străine, limba română şi matematică, se menţionează în comunicat.