Conpet propune acţionarilor dividende de aproape 60 milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 24 martie 2021

Conpet propune acţionarilor dividende de aproape 60 milioane lei

Randament brut de 7,7%

Consiliul de Administraţie al Conpet Ploieşti (COTE) propune acţionarilor alocarea de dividende în sumă totală de circa 59,7 milioane de lei, atât din profitul anului trecut cât şi din rezultat reportat, după cum se arată în convocatorul adunării de bilanţ din data de 28 aprilie, publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, circa 59,3 milioane de lei reprezintă distribuţia propusă din profitul anului trecut (97,5% din rezultatul net contabil), în timp ce suma de 0,39 milioane lei este repartizare din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare. Este o propunere în ton cu cea anunţată de companie în politica de dividende publicată la începutul lunii februarie, în care se menţiona că rata de alocare a profitului către dividende pe care Consiliul de Administraţie o va avea în vedere în formularea propunerii către Adunarea Generală a Acţionarilor Conpet se va situa între 85% şi 100% din profitul net contabil.

Dividendul unitar total este de 6,89 lei, ceea ce raportat la preţul acţiunii COTE de ieri, de 89,4 lei, oferă un randament brut de 7,7%. Pentru a beneficia de dividende, în cazul în care vor fi reparizate, investitorii trebuie să aibă acţiuni COTE la data de 8 iunie, iar data plăţii propusă este 24 iunie, conform convocatorului.

Conpet deţine o poziţie de monopol în piaţa transporturilor de ţiţei prin conducte, OMV Petrom fiind clientul său cel mai important, asigurând 81,2% din veniturile companiei.

Statul Român are 58,72% din acţiunile transportatorului de produse petroliere, a cărui valoarea de piaţă se ridică la circa 773,98 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. NICI O GRIJE , SA NU-SI FACA NIMENEA , CA NU SE VOR ADUNA ACTIONARII , CAND E VORBA , DE LUAT BANI !!! TOATE HIENELE , CARE AU STAT PITITE , PRIN HATISURI , CAND A FOST VORBA SA AJUTE COMPANIA CU BANI , PENTRU MAJORAREA DE CAPITAL SOCIAL , LA VALOAREA NOMINALA , O SA APARA ACUM , IN HAITE , SA VOTEZE '''''' PENTRU '''''' !!! VEDETI ??? DE-AIA , N-ARE URSUL , COADA !!!

    1. Dedemanii de la CEON nu dau dividende anul asta.

      Parca era detinuta de stat Conpet, la care hiene te referi, la Ministerul Economiei? Iti inchipui cumva ca se poate face ceva acolo fara ca Ministerul sa fie de acord? I-a intrebat cineva pe oamenii aia ceva inainte de a pune pe ordinea de zi a unei Adunari Generale a Actionarilor propunerea de majorare de capital? Au fost aia de acord in discutii de principiu si dupa aceea nu s-au mai prezentat la AGA? Detii astfel de amanunte? Hai sa ne amintim ca societatea a mai incercat aceeasi majorare de capital cu ceva ani in urma. Rezultatul a fost acelasi.

      Procentul detinut de stat este insuficient pentru a trece o majorare de capital cu valoarea terenurilor. Nu e suficienta o majoritate simpla, iar cea confortabila nu se poate obtinein actuala structura a actionariatuklui

      Ministerul Economiei 58 %...Fondul Proprietatea 20%...etc.(restul)

      La ce te asteptai

      MULTA SANATATE , D-LE gavrila !!! STIU SA SCRIU SI MIC , DAR NU MA INTERESEAZA !!! MA REFER AICI [ SIGUR CA , FIECARE FACE CE VREA , CU BANII LUI , DAR ...... ] IN SPECIAL LA SFANTA TRINITATE : SIF 1 DRAGOI , CARE ARE 562 . 740 DE ACTIUNI , LA DEDEMAN SRL , CU 641 . 863 ACTIUNI , SI LA UTILICO EMERGING , CU 723 . 108 ACTIUNI !!! DACA SE ADUNAU , SI SPRIJINEAU STATUL ROMAN , SE PUTEA FACE MAJORAREA DE CAPITAL SOCIAL !!! APRECIEREA MEA , POATE PROASTA , POATE GRESITA , DAR E A MEA : EU INCA CRED CA , TOATA LUMEA AR FI AVUT DE CASTIGAT , DE PE URMA ACESTEI MAJORARI !!! SI , CINE STIE , POATE CA , CU BANII ASTFEL OBTINUTI , SOCIETATEA AR FI DAT DIVIDENDE NOI , IN PLUS , ACTIONARILOR , ULTERIOR !!! MAI STII ??? APROPO , FONDUL PROPRIETATEA , NU MAI ARE NICI O ACTIUNE '''''' COTE '''''' !!!

      SI , APROPO , VA ROG SA ARUNCATI O PRIVIRE , SI LA COMENTARIILE MELE , LA ARTICOLUL '''''' TRANSGAZ , VREA SA ACORDE ...... ''''''' SPUNETI , DACA V-I SE PARE , CA AM EXAGERAT , CU CEVA !!! SANT DOAR OPINII !!!

    Dedeman a fost la aga cu vot + si cativa actionari mici, au lipsit; sif1 care nu da dividende cu anii ,dar strange de unde poate bani pe care dragoi (un nul de psd-ist comunist) si gasca lui de hoti FURA DE RUP si un fond ce strange bani si nu vor sa dea(au socotelile lor) si apoi restul lumii ce speculeaza ,asa sunt vremurile fratilor.Solutia e ca statul sa inceapa o oferta publica sau cumparari dupa ex dividende,dar cum nu sunt bani ramane asa in coada de peste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb