Constanţa a împrumutat 22 milioane de euro de la BERD, pentru autobuze noi

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 ianuarie 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat municipalităţii Constanţa un împrumut de 100 milioane de lei (echivalentul a 22 milioane de euro) pentru achiziţia de autobuze noi cu grad redus de poluare, conform unui comunicat de presă.

Vehiculele vor fi dotate cu podele joase şi rampe de acces pentru pasageri cu cărucioare şi scaune cu rotile. Autobuzele sunt în conformitate cu legislaţia Euro 6 privind emisiile motoarelor diesel.

De asemenea, pe lângă finanţare, BERD va oferi municipalităţii asistenţă tehnică gratuită pentru creşterea eficienţei serviciilor de transport public, prin intermediul unei companii de trans-port care va funcţiona pe principii comerciale. Banca va susţine şi înfiinţarea unei autorităţi de reglementare pentru a gestiona serviciile de transport public din zona metropolitană Constanţa.

În plus, programul de asistenţă tehnică va sprijini compania de transport public să participe la un program de benchmarking în vederea creşterii performanţei operaţionale; astfel, operatorul va avea acces la informaţii cu privire la cele mai bune practici din sectorul de transport public.

Acest împrumut către municipiul Constanţa reprezintă al patrulea proiect din cadrul Programului de Finanţare pentru Dezvoltarea Transportului Urban/Regional (Framework for Sustainable Mobility and Access to Regional Trans-port-SMART), program care vizează modernizarea infrastructurii şi a serviciilor de transport public în România. Proiectul este, de asemenea, în conformitate cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului, plan care se axează pe modernizarea sistemului de transport public în zona metropolitană.

BERD a investit peste 7,3 miliarde de euro în ţară până în prezent şi de asemenea a mobilizat mai mult de 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb