CONSTRUCTORII DE AUTOMOBILE SUSPENDĂ ACTIVITATEA Şomaj tehnic la Ford Craiova

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 18 martie 2020

Angajaţii Ford Craiova vor fi trimişi în şomaj tehnic din cauza coronavirusului şi vor primi 78% din salariu, au declarat, reprezentanţii sindicatului din cadrul uzinei din Bănie.

În acest moment, la fabrica Ford Craiova lucrează peste 6000 de persoa-ne, iar acestea ar urma să fie în şomaj tehnic în perioada 19 martie - 5 aprilie. Decizia a fost luată de conducerea fabricii, pe fondul scăderii aprovizionării de către furnizori cu anumite componente, din cauza pandemiei de coronavirus.

Maria Manea, lider al Sindicatului Ford Craiova a spus: "Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Măsura trimiterii în şomaj tehnic a fost luată din cauza epidemiei de coronavirus".

Amintim că, în ultimele zile, au anuţat că vor suspenda activitatea în mai multe unităţi din Europa şi alţi constructori de automobile, printre care se numără Renault şi Volkswagen. În privinţa Renault, compania franceză nu a anunţat până acum nicio măsură cu privire la activitatea de pe platforma Dacia din ţara noastră. Cât priveşte concernul german Volkswagen, reprezentnaţii acestuia au menţionat că vor închide inclusiv unităţi de producţie din Germania, fapt care va avea efecte negative şi în industria automotive din ţara noastră, deoarece mai multe fabrici din România prouduc componente pentru autoturismele construite de compania respectivă.

Guvernul Orban este aşteptat să adopte în şedinţa de astăzi o ordonanţă de urgenţă care include un set de măsuri menit să sprijine economico-financiar companiile a căror activitate a fost afectată de epidemia de coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb