CORNEL PIEPTEA: "Salariaţii RADET riscă să nu-şi ia salariile înainte de Paşti"

Elena Deacu
Companii #Energie / 9 aprilie 2015

Cornel Pieptea, viceprimar PNL al Capitalei îi solicit premierului Victor Ponta să ridice poprirea ELCEN pe conturile RADET, astfel încât sărbătorile salariaţilor regiei să nu depindă de bunăvoinţa bucureştenilor de a-şi achita facturile înainte de Paşti.

De asemenea, domnia sa îi cere primarului Sorin Oprescu să vireze subvenţiile pentru RADET, conform bugetului aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Salariaţii RADET încep să simtă pe pielea lor falimentul iminent al regiei, din cauza nerespectării promisiunii făcute în urmă cu doi ani de Victor Ponta şi Sorin Oprescu privind fuziunea ELCEN-RADET", comentează Cornel Pieptea.

Potrivit domniei sale, "deşi premierul s-a lăudat în ultima şedinţă de guvern că are grijă ca toţi românii, să pună ceva pe masă, cu ocazia Paştilor, angajaţii RADET au mari şanse să întâmpine sărbătorile cu masa şi buzunarele goale chiar din cauza guvernului Ponta". Acesta transmite că, în condiţiile în care conturile RADET se află de luni de zile sub poprire de 100%, fiind blocate de ELCEN, salariile angajaţilor regiei se află practic la mâna bucureştenilor.

"Astfel, dacă zilele acestea locuitorii Capitalei îşi vor plăti facturile pentru apa şi căldura furnizate de regie, angajaţii RADET ar putea încasa şi ei salariile înainte de sărbătorile de Paşti, după ce se vor umili mai întâi aşteptând la cozi imense să le vină rândul la casierie, întrucât banii nu mai sunt viraţi pe carduri bancare. În caz contrar, angajaţii RADET nu vor avea parte în acest an de sărbători luminate, conform tradiţiei şi obiceiurilor româneşti", explică viceprimarul PNL.

Conform unei declaraţii a domniei sale transmisă redacţiei, situaţia de la RADET "confirmă numeroasele semnale de alarmă pe care le-am tras în ultima vreme şi care, din păcate, au fost ignorate atât de premierul Victor Ponta cât şi de primarul Sorin Oprescu, deşi le-am atras oficial atenţia într-o scrisoare în care le ceream să-şi respecte promisiunile şi să-şi asume responsabilităţile care le revin pentru a nu lăsa sute de mii de bucureşteni fără apă caldă şi căldură şi mii de angajaţi ai RADET pe drumuri".

Cornel Pieptea precizează însă că acestea sunt soluţii de moment, care nu rezolvă însă problemele extrem de grave pe care le are regia. "Fuziunea ELCEN-RADET, promisă în urmă cu doi ani de Victor Ponta şi Sorin Oprescu, reprezintă singura rezolvare viabilă a situaţiei pe termen mediu şi lung. Dar, având în vedere că şi Victor Ponta şi Sorin Oprescu sunt campioni la promisiuni neonorate, există mari şanse să ne confruntăm în curând cu falimentul sistemului care furnizează cădură şi apă caldă locuitorilor Capitalei", conchide Pieptea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb