CoSoSys susţine eforturile educaţionale de Ziua Protecţiei Datelor

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 ianuarie 2009

Prin recunoaşterea ameninţărilor implicate de dispozitivele de stocare portabile se pot preveni efectele acestora, cum ar fi răspândirea virusului Downadup, care a afectat aproximativ 10 milioane de calculatoare la nivel mondial.

CoSoSys, producător al celor mai inovatoare şi eficiente aplicaţii pentru dispozitivele de stocare portabile şi soluţii de securitate împotriva pierderilor de date, anunţă astăzi sărbătorirea Zilei Europene pentru Protecţia Datelor prin susţinerea eforturilor educaţionale organizate în întreaga Europă cu ocazia acestei zile. Ziua Protecţiei Datelor a apărut cu scopul de a informa populaţia cu privire la drepturile ei în ceea ce priveşte protecţia datelor, dar şi în legătură cu riscurile la care este expusă atunci când îşi încredinţează datele personale diferitelor companii.

Potrivit unui studiu al Centrului de Resurse privind Furtul de Identitate (Identity Theft Resources Center), doar în SUA, numărul breşelor de securitate raportate a crescut cu 50% în anul 2008, având ca rezultat expunerea a mai mult de 35 de milioane de date personale. În acelaşi timp, viruşii care se răspândesc covârşitor, ca de exemplu virusul îndelung discutat şi analizat Downadup, sunt concepuţi să profite de dispozitivele USB neprotejate, cum ar fi memoriile flash. Downadup, numit şi "Conficker", a reuşit să infecteze aproximativ 6% din calculatoare la nivel mondial, potrivit publicaţiei Computerworld.

Roman Foeckl, director general al CoSoSys, explică: "Deoarece oamenii îşi încredinţează un număr tot mai mare de date personale către companii care nu le operează în mod corespunzător şi zi de zi descoperă noi dispozitive de uz personal sau de afaceri, aceştia trebuie să înţeleagă modul în care datele lor trebuie să fie protejate împotriva breşelor intenţionate sau accidentale şi cum pot să contribuie ei înşişi la păstrarea datelor în siguranţă şi departe de răufăcători".

CoSoSys are ca misiune creşterea gradului de conştientizare privind problemele de securitate a datelor pe care companiile şi populaţia le întâmpină zi de zi, cum ar fi infecţiile accidentale cu viruşi sau alte tipuri de malware, riscul ca datele personale să fie furate de către persoane din interiorul companiilor, expunerea accidentală a datelor confidenţiale, sau foarte des întâlnitele scurgeri de date cauzate de pierderea dispozitivelor portabile neprotejate şi necriptate. Toate aceste ameninţări pot fi uşor prevenite atunci când este pusă în practică o politică adecvată de securitate a porturilor.

Aplicaţia Endpoint Protector 2008 foloseşte tehnologia de ultimă oră DLP (Data Loss Prevention) pentru a minimiza ameninţările interne, a reduce riscul scurgerilor de date şi a controla dispozitivele conectate la calculator. Soluţia le permite departamentelor IT să controleze în mod proactiv utilizarea internă a dispozitivelor, în timp ce înregistrează toate datele transferate prin reţea şi criptează datele în tranzit pe dispozitivele portabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb