Firma Romelectro informează că începând cu data de astăzi are un nou director general în persoana lui Cristian Secoşan, arată un comunicat remis azi redacţiei.
În legătură cu această numire, Viorel Gafiţa, preşedintele Romelectro a declarat: "Am adoptat în Consiliul de Administraţie al Romelectro hotărârea separării funcţiei de preşedinte de aceea a directorului general în scopul atingerii mai rapide a unor ţinte de dezvoltare la nivelul firmei şi al Grupului de firme Romelectro. Ne propunem să evoluăm mai eficient ca integrator de resurse pentru proiecte complexe. Această înseamnă mai mult decât a fi contractor general pe piaţă tradiţională de energie electrică, dar şi o disponibilitate mai mare către alte pieţe industriale şi de asemenea mult mai agresiv pe pieţele externe. În plus preşedintele va putea să se dedice mai mult acţiunilor de integrare ale Grupului de firme Romelectro şi acţiunilor de reprezentare".
Secoşan este absolvent al Universităţii Politehnica din Timişoara. Acesta şi-a început activitatea la UCM Reşiţa ca inginer, după care a activat la ABB România - ca manager de proiect, a condus E.ON Furnizare Moldova, a fost directorul diviziei de energie din cadrul Siemens România, unde a ocupat şi funcţia de director general executiv. Ulterior, Secoşan a deţinut funcţia de membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie.
Romelectro este o companie specializată în proiecte la cheie în pieţele de energie şi mediu.
Grupul Romelectro se compune din patru companii: Romelectro SA şi alte trei la care firma este acţionar majoritar şi anume Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, CELPI şi Electromontaj Carpaţi Sibiu.
În 40 de ani de activitate, Grupul Romelectro a realizat ingineria pentru 15.000 MW în centralele electrice convenţionale şi nucleare, programe de reabilitare a peste 3.000 de MW, inginerie pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi circa 22.000 km de linii de înaltă tensiune.
Energia regenerabilă este o altă linie de afaceri pentru Romelectro.
Una din ţintele de strategie ale Romelectro este revenirea pe piaţa de export, ca integrator de resurse în proiecte de energie, petrol şi gaze, conform sursei citate.
Grupul de companii Romelectro are aproape 600 de angajaţi, dintre care 200 sunt specializaţi în activităţi de inginerie.