DACĂ NEGOCIERILE CU USLM EŞUEAZĂ, Ministrul Transporturilor nu exclude intrarea Metrorex în insolvenţă

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică #Transporturi / 1 aprilie 2021

Cătălin DrulăSursa foto: facebook.com

Cătălin DrulăSursa foto: facebook.com

Cea mai rezonabilă soluţie pentru revenirea financiară a companiei Metrorex este renunţarea la majorarea salarială aprobată anul trecut, în caz contrar nefiind exclus ca Metrorex să intre în insolvenţă, a declarat, ieri, după şedinţa de guvern, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

"Bugetul Metrorex nu acoperă plata salariilor la actualul nivel sau la numărul actual de angajaţi. Ori se acceptă o renegociere a salariului, ori se ajunge la disponibilizări sau insolvenţă. Iar o companie care intră în insolvenţă are dreptul de a face disponibilizări şi de a reduce salariile.

Masa salarială la Metrorex a crescut cu 200 milioane lei după majorarea de 18% de anul trecut. Deocamdată nu putem face disponibilizări pentru că avem în vigoare un contract colectiv de muncă semnat în septembrie 2020, dar conducerea Metrorex a întreprins acţiuni pentru a aduce compania în stare de sănătate economică. Cea mai rezonabilă soluţie este să se renunţe la creşterea salarială de anul trecut, cu acordul părţilor. Dacă nu, nu e nicio problemă. O companie cu pierdere de 500 milioane lei intră în insolvenţă", a precizat ministrul Cătălin Drulă.

El a spulberat şi zvonurile conform cărora liderii sindicali şi persoanele care au blocat vinerea trecută metroul bucureştean vor scăpa nesancţionaţi. Ministrul Transporturilor a spus că acţiunile penale depuse la DIICOT şi DNA îşi vor continua cursul, iar de luni, 5 aprilie, angajaţii Metrorex care au participat la greva spontană vor fi traşi la răspundere disciplinară.

"Poliţia a identificat 350 dintre persoanele care au participat la blocarea metroului. La Ministerul Transporturilor nu există nicio intenţie de a da vreun pas inapoi, nimeni nu scapă de răspundere. Azi Metrorex a depus o acţiune la Tribunalul Bucureşti pentru ca sindicatul USLM să plătească pagubele de 2,8 milioane lei, cauzate de greva spontană. Chiar reprezentanţii sindicatului au semnat în procesul-verbal încheiat la Prefectura Capitalei că acţiunea de vinerea trecută constituie o acţiune voluntară de întrerupere a lucrului", a spus Cătălin Drulă.

Legat de scandalul privind spaţiile comerciale din staţiile de metrou, ministrul transporturilor a reiterat că somaţia de eliberare a acestora expiră mâine, 2 aprilie, după care, în cazul neeliberării, Metrorex va recurge la mijloacele legale: evacuare, demolare a spaţiilor fără forme legale şi alte măsuri dispuse de lege. Cătălin Drulă nu a exclus însă posibilitatea încheierii unor noi contracte între actualii comercianţi şi conducerea Metrorex, dacă aceştia vor fi de acord cu tarifele stabilite de companie.

Amintim că mâine este ultima zi în care reprezentanţii USLM şi conducerea Metrorex pot cădea de acord cu privire la metoda de reechilibrare a bugetului companiei de stat. În caz contrar, ar intra în discuţie soluţia Drulă: declanşarea insolvenţei Metrorex.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Catalin Drula e barbat. respect

    1. Domnule DRULA zis si ministru P..A.Intrucat Salariatii de la metrorex nu va recunosc de sef,va propun sa dati afara toti angajatii actuali din Metrorex,apoi,inchideti metrou,pana scoliti alti muncitori care sa fie calificati la locul de munca,facand practica cu usile metroului inchise cu lacate,si musai,muncitorii sa fie sel ectati dintre ONGistii care sustin USR-PLUS.In felul acesta,o sa fiti primul Ministru din Istoria Romaniei care restructurati in totalitate METROUL.La cata minte aveti,va propun sa actionati la fel si cu CFR si cu TAROM.Bai NENE de unde dracu ati aparut ma,din CANALELE Bucurestiului cumva.?

      Inteleg ca ai fost platită sa bagi abureli pe net dar in felul asta multi vor crede ca esti trepanată, băi radu

      gresesti nea Radu pentru inca se mai joaca cu trotineta si poarta scutece!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb