DANIELA LULACHE, NUCLEARELECTRICA: "Un specialist de la Nuclearelectrica este plătit cu o treime din salariul celor din Slovacia şi Cehia"

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 octombrie 2016

"Un specialist de la Nuclearelectrica este plătit cu o treime din salariul celor din Slovacia şi Cehia"

Lulache: "70% din plecările specialiştilor Nuclearelectrica sunt motivate de salariu"

Un specialist de la Nuclearelectrica este plătit cu o treime din salariul celor din ţări precum Slovacia şi Cehia, a declarat, ieri, Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica, în cadrul unei conferinţe.

Astfel, potrivit domniei sale, 70% din plecările specialiştilor Nuclearelectrica sunt motivate de salariu.

Daniela Lulache a mai spus: "Încercăm să asigurăm o calitate bună a vieţii. (...) O parte semnificativă din bugetul Nuclearelectrica este îndreptată în continuare către sectorul de cercetare şi dezvoltare. Cheltuim milioane de euro anual pentru pregătirea profesională a angajaţilor noştri şi pentru participarea la misiuni tehnice".

În plus, oficialul Nuclearelectrica a punctat că strategia companiei are o componentă internă prin care încearcă să identifice mijloace de atragere şi de pregătire a specialiştilor: "În ultima vreme, ne confruntăm cu plecări ale unor specialişti cheie şi am constatat că trebuie să fim capabili să venim cu o altă schemă de atragere a acestora. Din păcate, mijloacele pe care le avem la dispoziţie, intern, sunt destul de reduse".

Daniela Lulachea a mai subliniat: "Am încercat să găsim soluţii, să cerem modificarea ordonanţei 26 (OG 26/2013 n.r.), acesta fiind un act normativ aplicabil societăţilor cu capital de stat care, de fapt, nu îţi permite să îţi motivezi salariaţii la o productivitate constantă. Noi nu avem dreptul să creştem productivitatea, nici la nivel valoric, nici ca unităţi fizice, pentru că avem acelaşi număr de MW pe care îi putem produce, suntem cei mai buni în lume la factor de capacitate şi nu avem de unde să scoatem mai mulţi MW. Acest lucru ne pune în poziţia în care nu putem să avem o producţie mai mare. Deci, nu avem cum să recompensăm angajaţii mai mult, decât dacă îi dăm afară pe unii, astfel încât aceeaşi cifră să o raportăm la un numitor mai mic. Nu şi-a pus nimeni problema dintr-o perspectivă puţin mai complexă".

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, marţi, centrala Cernavodă. Potrivit unui comunicat al ROMATOM, din alocuţiunea acestuia reiese că prezenţa Preşedintelui la Cernavodă are şi rolul de a impulsiona negocierile pentru Unităţile 3 şi 4, investiţie care, pe lângă avantajele economice, va aduce o perspectivă mult aşteptată pentru viitorul celor care lucrează la Cernavodă, aşa cum la vremea ei a adus-o Unitatea 2, atât în exploatarea centralei, cât şi la construcţie.

În afară de acest lucru, apar efecte benefice pe piaţa muncii, studiile arătând că se creează aproximativ 16.000 de locuri de muncă suplimentare, conform raportului ROMATOM.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. facinanta abordare, doamna die for. Dati meleoane pe cercetare dezvoltare. Foarte exact. Probabil scrie in raportul financiar. CE valoare AR FI fost necesar Sa consolidati combustibilul nuclear de la Turnu Severin. Acum Il luati de la canadieni. Acolo. cat se investeste in R&D? SI care e salariul de pot FI si competitivi? Domnul Johannis NE zice ca nu aproba Ceta fara eliberarea vizelor.Da industria energetica nuclear e pusa pe butuci si prin indolenta dumneavoastra.Pacat de mintile briliante obligate Sa se prostitueze intellectual pentru ca au manager CLASICI. intelepti ca dumneavoastra si nu INOVATIVI, imbecili, ca boul de mine...

    Cat castiga dna Lulache ?

    Cat castiga seful de tura ? 

    Cat castiga portarul ? 

    Cat castiga femeia de servici ?

    Nu am vazut comparatii mai aiurea decat astea facute de Lu lache 

    1. Nu stiu cat castiga toti cei nominalizati, dar daca salariile ar fi dupa performante, Lulache ar trebui sa nu mai ia salariu, ci doar bonusuri. Si aceste bonusuri sa fie comparabile si in acelasi sens cu performantele, adica sa mai aduca bani de acasa.

      In declaratia de avere din 11.06.2015

      doamna LULACHE are suma declarata de 664 442 ca directoare si 10 635 intr-un CA.

      Salariu conform performantei ! 

      Aici e vorba de euroi sau leuti.

      Am intrebat si eu.

      ((((((((( 

      Se intelegi ca sumele scrise in moneda nationala !

    vreau sa convertesc SNN la cursul istoric (ipo)!de la 11.2 acțiunea a ajuns la 4.9!de unde salarii mai mari dacă SNN dacă e societate de binefacere și nu face profit?

    1. SNN=societate nationala nonprofit.

      Sa zica LULACHE cati angajati are SNN si cati fac aceeasi treaba in Slovacia sau Cehia. Pana nu v-a fi platita cucuoana in functie de performantele bursiere ale societatii sa taca pupaza. 500.000 euro dupa divort, imobile, bijuteri, ceasuri, etc si prin mijloace nestiute a ajuns sefa la SNN pe care a dus-o de la 11.2 RON/actiune la 4.9. COMPETENTA! 

      cucuveaua roz.

      Foarte adevarat

      Pupaza din tei.

      Ai uitat sa pui un,, IN" in fata la COMPETENTA!

    Parlamentari nostri au rezolvat salariile,pensiile lor si mai sus.Ei nu stiu sa se uite in jos numai cand vor voturile noastre si nici atunci nu sunt onesti.fiidca ne mint cu nerusinare.De ce nu au votat si scaderea numarului lor la jumatate,cum de fapt ar fi normal.

    ... nici de directoare de gradinita nu e buna ! IPO-ul SNN a fost o tzeapa ,

    lae fel ca si SNG si la fel cum va fi

    si HIDROELECTRICA , o tzeapa !!! 

    1. Sa citeasca si d-l Ursache de la Asf !

      Si cei de la BVB ! 

      Din aceasta cauza au parasit investitorii 

      bursa .

      Sa punem si SNP ! 

    Impostoarea asta nu stie ca in toata lumea civilizata economic ,la societatile listate,bonusurile sunt legate de performanta actiunilor?!Presa economica ar trebui s-o intrebe cat stiu ea,Darie etc despre pietele de capital,ca se fac de rasul investitorilior la toate targurile la care se duc.Spun numai tampenii pe acolo,au aia impresia ca suntem un bantustan.

    Conferinte peste conferinte,seminarii si simpozioane,boceli despre piata energieie,iar ei sunt cei mai prosti de pe OPCOM.Vand 35% pe PZU in trimestrele cu pret mic si 10-15% cand pretul e peste cel de pe PCCB.Asta in conditiile in care au cea mai predictibila productie!

    Au licenta de furnizare de nu stiu cand,dar nu-s in stare sa-si vanda energia cu o profitabilitate mult mai buna.Vand alde RDS si o groaza de alti producatori de suruburi sau haine!Toata lumea vorbeste despre departamentul lor de 2 lei de vanzari pe OPCOM,iar ea se tot plange de piata energiei.Astia ar vrea sa nu faca nimic si sa ia bonusuri,sunt 0 in conditii de economie libera.Sunt tinuti de popandai uluitor de bine platiti doar pentru ca au serviciul si-n alta parte.De,cica e'zona de interes strategic'.Maine-poimanine o vedem si p-asta printr-un guvern din asta de'specialisti','tehnocratii'. 

    1. LIKE.

      Like.((((((((( 

    Evoluția acțiuniI SNN spune totul despre performanta societății!!!De la listare acțiunea a pierdut 60% din valoare!asta e performanța doamnei director general și a echipei sale!

    1. Schimbare.

      Vrem o noua schimbare. 

      In AGA trebuie stabilit sa fie platiti in functie de performanta actiunii SNN.

      Nu in functie de profit. 

    Doamna din foto are sustinere politica si a ocupat de-a lungul anilor functii de conducere in domenii atat de diverse incat indraznesc sa cred ca nu le cunostea prea bine.Salariile obtinute : 10.000-15.000 euro pe luna . O fi prea putin ?

    Societatea Nationala Nuclearelectrica are in prezent vreo 2000 de angajati , pentru 2 unitati aflate in exploatare . Sunt prea multi sau prea putini ? Eu indraznesc sa cred ca sunt prea multi.

    1. Asta vrea sa nu supere pe nimeni.

      Sa fie cea mai cuminte.

      ((((((((((( 

      De unde stii tu ca sunt prea multi? Esti specialist in resurse umane in domeniul nuclear? Ai tu competente sa faci analiza? Si tu si altii de pe aici va dati cu parerea in necunostinta de cauza, ca nu va costa nimic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb