Deputatul Traicu, favorit pentru postul de vicepreşedinte ANRE

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 mai 2015

Deputatul PSD Rodin Traicu a primit "binecuvântarea" premierului Ponta şi susţinerea partidului pentru a prelua poziţia vacantă de vicepreşedinte ANRE (reglementatorul pieţei de energie şi gaze), susţin surse apropiate situaţiei. Numele domniei sale este vehiculat de la finalul anului trecut, dar bătăliile politice au amânat candidatura oficială, spun sursele noastre, care afirmă că UNPR-ul condus de Gabi Oprea a "tras" tare să obţină poziţia.

Rodin Traicu a fost director strategie şi director general al RAAN în perioada 1998-2009 (regia din Drobeta care produce agent termic, electricitate şi apă grea şi care a ajuns recent în insolvenţă), iar în perioada 2009-2012 a lucrat la Nuclearmontaj şi la Ludan Engineering. 2012 i-a adus domnului Traicu funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei, după care din luna decembrie a aceluiaşi an a devenit parlamentar.

Ziarul BURSA a relatat, recent, că principalele partide parlamentare şi-ar fi tranşat poziţiile pentru alegerea a doi membri simpli în Comitetul de Reglementare al ANRE pe poziţiile rămase vacante, conform unor surse apropiate situaţiei.

Astfel, Mihai Albulescu - în prezent secretar de stat în Ministerul Energiei - ar urma să fie sprijinit de PSD, iar despre Carmen Filipescu se spune că va fi reconfirmată de PNL pentru un al doilea mandat.

Numai că între timp au apărut lupte interne în PNL, iar PSD vrea să le "confişte" postul liberalilor, deşi promisese că va respecta algoritmul politic, ne-au spus surse din piaţă, care afirmă: "O parte din liberali o susţin pe Carmen Filipescu, dar există un grup care îl vor pe Gabriel Margin. În plus pe postul cuvenit liberalilor, PSD vrea să îl impună pe Mitricof Crum, la insistenţele Olguţei Vasilescu".

Din 2005 şi până în prezent, Gabriel Adrian Margin lucrează ca director în cadrul Electrica Serv Transilvania Nord, dar a fost şi directorul de cabinet al fostului ministru al Economiei, Lucian Bode.

Mitricof Crum este, din decembrie 2013, inspector coordonator al Oficiului Teritorial Craiova al ANRE, înainte ocupând poziţia de inspector în cadrul Hidroelectrica (2009-2013).

Ieri seară prin Parlament se zvonea că este posibil ca astăzi să se reunească de urgenţă comisiile de specialitate pentru audieri "pe repede înainte" pentru ca votul final să fie dat mâine. Oficial, la închiderea ediţiei, în programul Camerei Deputaţilor nu figurau aceste audieri ale celor 14 candidaţi, mulţi neavând habar că li se pregăteşte aşa ceva.

Printre cei care şi-au depus CV-urile se mai numără Virgil Muşatescu - reputat specialist în domeniul energetic, membru în CA-ul Fondului Român de Eficienţă Energetică, Mihai Octavian Râmniceanu - director în cadrul ANRE din 2001 şi până în prezent, Teodor Bobiş şi Carmen Filipescu, al căror mandat a expirat, Valentin Macec care ocupă, în prezent, poziţia de şef serviciu în cadrul Transgaz, iar în anii trecuţi a fost country manager al Sumec China, membru în CA Tarom, IAR Ghimbav şi Romaero, dar şi consilier al miniştrilor Transporturilor şi Economiei (2012-2014).

Un alt candidat este Dumitru Chisăliţă, care a ocupat diverse poziţii de director în cadrul Romgaz în perioada 2008-2012, lucrând în companie din 1998. După 2012, domnia sa a fost administrator al Romgaz, consilier al fostului ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, iar din decembrie 2014 ocupă poziţia de administrator al Enel Energy.

Radu Ioan Puşcariu şi Victorel Florin Rădoi sunt alţi doi candidaţi. Puşcariu lucrează din 1992 în Electrica, domnia sa ocupând funcţia de director adjunct comercial al Electrica Furnizare - filiala Transilvania Sud Braşov, iar Rădoi lucrează în ANRE din 2001 şi din 2013 ocupă poliţia de director în cadrul direcţiei petiţii în cadrul Autorităţii.

Şi Ionel Malenda, care a fost în 2013 director general al SMART - filiala de servicii de mentenanţă a Transelectrica SA, şi-a depus CV-ul la Camera Deputaţilor şi concurează pentru un post în Comitetul de Reglementare al ANRE (reglementatorul pieţei noastre de energie). Înainte să ajungă la şefia SMART, Ionel Malenda a fost consilier al unui vicepreşedinte CNVM, manager la BCR Asigurări de VIG, Asirom Viena Insurance Grup, expert birou parlamentar şi director general al Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos Galaţi (2008-2009). Gurile rele din Transelectrica spun despre domnia sa că ar fi fost concediat de la SMART după ce a blocat activitatea societăţii, neluând nicio decizie importantă pentru companie, care se afla într-o situaţie financiară dificilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb