Der Spiegel: Posibil cartel între Volkswagen, BMW, Audi şi Porsche

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional #Auto / 24 iulie 2017

Der Spiegel: Posibil cartel între Volkswagen, BMW, Audi şi Porsche

Este posibil ca producătorii auto germani Volkswagen, BMW, Audi şi Porsche să fi conspirat pentru stabilirea preţurilor sistemelor de tratare a emisiilor diesel folosind comitetele din industria auto, a anunţat, vineri, revista Der Spiegel, transmite Reuters.

Aproximativ 200 de angajaţi din 60 de comitete din industria auto au discutat probleme legate de modernizarea vehiculelor, motoarele pe benzină şi motorină, dispozitive de frânare şi de transmisie, ambreiaje, precum şi sisteme de evacuare a gazelor de eşapament, a informat Der Spiegel, citând o scrisoare a autorităţii de concurenţă, conform Agerpres.

Volkswagen a recunoscut un posibil comportament anticoncurenţial, într-o scrisoare trimisă în 4 iulie autorităţii de concurenţă, susţine revista germană.

Producătorii auto au discutat ce alegeri au în privinţa furnizorilor şi a preţului componentelor. Din 2006, companiile auto analizează costul tehnologiei AdBlue, un produs aditiv pe bază de uree, care reduce substanţial emisiile poluante ale motoarelor diesel, a anunţat Der Spiegel.

Reprezentanţii Daimler - care deţine brandul Mercedes-Benz - au refuzat să comenteze informaţia.

Un purtător de cuvânt al grupului Volkswagen, care deţine brandurile Porsche şi Audi, a refuzat de asemenea să discute de acest subiect.

Constructorul german de automobile de lux Audi, divizie a Volkswagen, a anunţat, vineri, că va rechema la service până la 850.000 de autovehicule cu motoare diesel pentru resetarea sistemului software care controlează emisiile poluante, la câteva zile după un demers similar al rivalului Daimler.

Această rechemare voluntară, gratuită pentru clienţi, vizează vehiculele dotate cu motoare V6 şi V8 TDI care îndeplinesc normele Euro 5 şi Euro 6, vândute în europa dar şi în alte ţări, exceptând SUA şi Canada. Prin această acţiune, Audi vrea să reducă emisiile poluante ale vehiculelor în condiţii reale de drum şi să evite o posibilă interdicţie de circulaţie. constructorul a adăugat că acest serviciu este oferit şi posesorilor de vehicule mărcile Porsche şi Volkswagen echipate cu aceleaşi motoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb