Deutsche Telekom a afişat un profit trimestrial peste estimări, pe fondul reducerilor de costuri

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 6 noiembrie 2009

Deutsche Telekom AG, cea mai mare companie de telefonie din Europa, a înregistrat o creştere a profitului cu 7,2% în al treilea trimestru, peste aşteptări, pe fondul reducerilor de costuri, şi a confirmat ţintele pentru 2009, relatează Bloomberg.

Profitul net a crescut la 959 milioane euro, de la 895 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat compania germană. Analiştii estimau, în medie, un profit de 830 milioane euro, potrivit unu sondaj Bloomberg. Deutsche Telekom şi-a confirmat ţintele afluxului de cash-flow din acest an, de 7 miliarde euro.

"Marja este solidă şi afluxul de capital este încurajator. Rezultatele vor majora estimările legate de dividende", a declarat Guy Peddy, analist în cadrul Macquarie Capital Europe.

Deutsche Telekom, ca şi concurenţii Vodafone şi France Telecom, a redus costurile pentru a compensa scăderea cererii de servicii de telecomunicaţii, în contextul crizei economice. Deutsche Telekom îşi fuzionează operaţiunile T-Mobile din Marea Britanie cu divizia Orange, a France Telecom, şi majorează cheltuielile pentru extinderea reţelei T-Mobile în Statele Unite.

"Am continuat tendinţa pozitivă din al doilea trimestru şi am intensificat ritmul", a declarat directorul executiv, Rene Obermann.

Deutsche Telekom a mai precizat că profitul înainte de taxe, impozite, depreciere şi amortizări va scădea în acest an cu 2-4%, de la nivelul de 19,46 miliarde euro atins în 2008, excluzând divizia elene OTE.

Afluxul de cash-flow din al treilea trimestru a fost de 5,1 miliarde euro. Politica grupului rămâne de a acorda dividende atractive, a declarat Andreas Leigers, purtător de cuvânt al Deutsche Telekom. În 2008, compania a plătit dividende de 78 cenţi/acţiune.

În perioada analizată, vânzările, incluzând OTE, au crescut cu 5,2%, la 16,3 miliarde euro, de la 15,5 miliarde euro. Câştigurile ajustate înainte de taxe, impozite, depreciere şi amortizări au crescut cu 5,2%, la 5,53 miliarde euro, de la 5,3 miliarde euro.

Analiştii estimau vânzări de 16,3 miliarde euro şi câştiguri ajustate înainte de taxe, impozite, depreciere şi amortizări de 5,3 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb