DEVENIT, ÎN SFÂRŞIT, PREŞEDINTE Bogdan Drăgoi lucrează la creşterea performanţei SIF1 şi la dezvoltarea Bursei

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iulie 2015

Bogdan Drăgoi lucrează la creşterea performanţei SIF1 şi la dezvoltarea Bursei

Drăgoi: "Din păcate, avem o piaţă inexistentă din punct de vedere al volumelor"

"BVB oferă într-o măsură limitată posibilitatea de diversificare", ne-a spus noul preşedinte SIF1

Bogdan Drăgoi, devenit, ieri, preşedinte-director general al SIF1 Banat Crişana, ne-a declarat că mandatul său se va axa pe două paliere, domnia sa intenţionând să lucreze pentru creşterea performanţei SIF1, transformând-o în lider al pieţei, şi să creeze o piaţă de capital în care să poată investi, astfel să îndeplinească primul obiectiv.

Fostul ministru de finanţe Bogdan Drăgoi a fost ales de acţionari în funcţia de administrator SIF1 Banat Crişana, în martie, însă Consiliul de Administraţie a putut fi completat abia după încă o rundă de alegeri, în aprilie, şi după ce toţi cei aleşi au primit avizele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"Mulţumesc acţionarilor pentru susţinerea care s-a materializat în votul lor din martie", ne-a spus domnul Drăgoi, adăugând: "Le-am propus o strategie pe termen mediu şi lung, pe care urmează să o implementez împreună cu echipa de conducere a SIF1 şi alături de Octavian Avrămoiu, cu care am făcut echipă încă de la început".

Octavian Avrămoiu, fost consilier al lui Bogdan Drăgoi, în perioada când acesta a fost ministru de Finanţe, a fost numit vicepreşedinte şi director general adjunct al SIF Banaat Crişana.

Domnul Drăgoi a detaliat planul său la conducerea SIF1, într-o declaraţie pentru ziarul "BURSA": "În acest mandat, intenţionez să optimizez performanţa SIF Banat Crişana şi să creez un cadru transparent de lucru în raport cu acţionarii societăţii.

Doresc să particip, alături de celelalte SIF-uri, de fondurile de pensii, de reglementator, de Bursa de Valori şi de Depozitarul Central, la dezvoltarea pieţei de capital, la crearea de noi produse în care să investim, şi la dezvoltarea bazei de investitori.

Îmi doresc ca, în perioada următoare, să existe tranzacţii în piaţă, la care să participe SIF-urile, împreună cu fondurile de pensii şi alţi investitori, întrucât cred că numai aşa putem crea o piaţă funcţională, care să treacă de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă.

Vreau să lucrez cu Bursa de Valori, cu Depozitarul Central şi cu ASF pentru continuarea unui proiect foarte interesant, STEAM, pe care îl consider important pentru transformarea BVB într-un hub regional şi pentru menţinerea BVB după anul 2019, odată cu trecerea la piaţa unică de capital".

Întrebat dacă, având în vedere obiectivele sale, intenţionează să se implice şi în conducerea BVB, Bogdan Drăgoi ne-a spus: "Nu intenţionez în acest moment să mă implic personal în conducerea Bursei de Valori Bucureşti. În principiu, sunt adeptul unei Burse independente, nu controlată de unul sau doi actori.

Mă voi implica personal, însă, în noua mea calitate, în a stimula crearea unui cadru care să permită creşterea lichidităţii.

Din păcate, avem o piaţă inexistentă din punct de vedere al volumelor.

Interesul meu, din poziţia de director general al SIF1, este acela de a avea produse în care să pot investi şi să mă pot diversifica, lucru pe care piaţa de capital actuală mi-l oferă într-o măsură limitată".

Consiliul SIF Banat Crişana l-a cooptat, ieri, şi pe Ionel-Marian Ciucioi, în funcţia de administrator provizoriu.

Conducerea SIF1 rămăsese cu patru locuri libere, după ce ASF le-a retras avizele lui Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, în urma arestării lor preventive, în decembrie 2014, iar alţi doi administratori, Ali Lakis şi Adrian Petreanu, au demisionat, în perioada arestării colegilor lor din CA.

Pe lângă Drăgoi şi Avrămoiu, acţionarii l-au mai ales în conducerea SIF1 şi pe Dan Weiler, preşedintele Conpet.

Anul acesta, SIF1 Banat-Crişana oferă acţionarilor dividende, după doi ani de pauză.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Bestiala treaba cu "Aveam o piatza inexistenta"!!!!...Mai nea Dragoi, matale esti absolvent de liceu agricol si Spiru Harte, da????Nu ai o logica minimala in ceea ce spui!!!!Nu esti la partid si nici la securitate unde a crescut familia ta, semi-analfabetule!!!

    1. Traderica, daca ai nevoie de profesori de romana la sif 1, ti-as recomanda sa faci o propunere in acest sens la departamentul resurse umane si ...cine stie...

      Cand o arzi cu gramatica ar fi bine sa-ti scrii (nu sa-ti scri - vezi gandiri - din titlul tau) impecabil comentariile, inclusiv virgulele, sa articulezi corect si sa folosesti semnele de punctuatie adecvate. Altfel o "sa se rada lumea de matale". Stiu ca nu-ti pasa. La cat de rau ai vrut sa fii cred ca te-a batut Dragoi cand erai mic si nu poti sa-l "erti". 

    Dupa ce tandemul Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, impreuna cu echipa lor superprofesionista a usurat SIF1 si SIF4 in doi ani, de multe zeci de milioane de lei, asteptam din partea lui Bogdan Dragoi si ceea ce a ramas din echipa de competenti ai lui Bilteanu, proiecte cu obiective SMART.

    Obiectul princupak ak proiectului de optimizare a performanţei SIF Banat Crişana şi de creare a unui cadru transparent de lucru în raport cu toti acţionarii societăţii, este simplu: 

    Scaderea discountului intre VUAN si pret la sub 10%, un obiectiv specifoc, masurabil, abordabil, realist care poate fi realizat in maximum 1 an.  

    Succes vechii echipe noi, condusa de tandemul Bogdan Dragoi si Octavian Avramoiu.

    1. Performanta=val discountului=dividende actionari

      Daca tot ce faci duci acasa poti sa performezi? Exista vreun exemplu de companie serioasa care a dat dividende 20 de ani la rand?

      Performanta=val discountului=dividende actionari

      Da...subscriu si eu... Performante stil Proprietatea///discount-=divid ente=pret asctiune pe piata in urma unei bune strategii...

    Dragoi, daca ti se pare ca nu sunt volume inseamna ca-ti fost pre hoti in ultimi 25 de ani

    1. Unde hoti? In curtea scolii? Acu 25 de ani, dragoi avea 11 ani.

      De unde volume cind colcaie piata de excroci si tepari. Numai la sifon 1 + 4 in batatura avem celebritati ca filimon chis buliga in teritoriu si lakis bilteanu la pupitru.

    Piata noastra este mica, intr-adevar, dar exista multe alte piete in lume usor accesibile pentru capitaluri. Cine va oprit sa investiti anul trecut in actiuni solide, cu potential de crestere din Europa, SUA si eventual Asia? Ati fi avut acum randamente mari pe ele. Low costurile (Ryanair Easy Jet) s-au tot extins in ultima vreme (chiar si in Romania), producatorii auto din Germania raporteaza constant vanzari in crestere etc. (au fost multe oportunitati si inca mai sunt pentru cine poate estima corect tendintele) Faceti curatenie in curtea SIF-ului si aduceti cativa romani scoliti pe afara care au si lucrat pe acolo (obisnuiti cu munca si cu seriozitatea) si punetii sa analizeze pietele externe si sa vina cu propuneri de plasare a fondurilor pe care le aveti disponibile. Acolo aveti volume, puteti intra si iesi repede. La SIF-uri este plina "curtea" de mamuti. Faceti curatenie in loc sa va vaitati. Un manager care se plange nu este bun. Un manager de calitate nu se plange, ci actioneaza (ca de-aia a fost pus acolo, ca de plans poate si femeia de serviciu sa o faca)!!!!

    1. Si inainte de orice fiti corecti (atat cu partenerii cat si cu actionarii). Daca veti da dovada de corectitudine ii veti avea alaturi.

      Aduceti cum? Inca avem praguri la sifuri. Plus ca au cumparat unii cite 5% din ceilalti pentru continuitate. Ca doar nu pentru reforma. Nu pleaca el ciinele de buna voie.de la macelarie.

      Cine poate opri in presedinte de SIF care este impiedicat de mafia incrangaturii concertate sa faca un raport clar catre ASF, Parlament si presa in care sa prezinte foarte clar toate aceste probleme (de care se discuta doar pe la colturi - pe forumuri)? Odata mizeria facuta publica si ridicata la nivelul opiniei publice, va trebui rezolvata de autoritate (ASF) si de legiuitor (Parlament) care altfel, dupa cum se vede, din respect pentru noi, romanii si pentru profesia lor, nu vor sa o faca asa incat ramane varianta prezentarii publice a acestei mizerii si nu de mine sau de tine, pentru ca suntem fara credibilitate ci de cineva din conducerea SIF. Odata facuta aceasta, cei care primesc mingea in teren (ASF si Parlamentul) vor fi OBLIGATI sa reactioneze. Iar rezolvarea este simpla - fortarea concertatilor sa vanda pana cand coboara sub pragul de 5% in termen de 2-3 luni urmand ca dupa acest termen actiunile ce depasesc pragul de 5% sa fie trecute automat in proprietatea SIF-ului si anulate. Acesta este primul pas. Iar al doilea pas il constituie eliminarea pragului la SIF-uri (sau majorarea lui in trepte, cu cate 5-10% anual, de exemplu). Solutii exista intotdeauna. Vointa si corectitudinea lipsesc.

      Prietene, Ceausescu a murit. Acu' 26 de ani. Cum sa vii si sa sustii comunisme absolute din astea? Confiscarea actiunilor? Dar hai sa le nationalizam, nu vrei? Poate primim si noi ceva la distribuire. Nu-mi vine sa cred ca exista astfel de conceptii sau astfel de oameni, care sustin ca deposedarea abuziva ar fi o solutie. Incearca in Cuba, acolo cred ca ti-ar placea...

      Ce este atat de abuziv in a confisca ceva ce nu ai voie sa ai?

      De aia a fost omorat Ceausescu, sa poti pastra tu averea facuta ilegal. 

      Chiar nu stiu ce sa raspund "nostagicilor". Nu consider ca merita ca cineva sa intre in dialog cu ei. Daca ai avea vreo ruda sau poate parinte ridicat de acasa "neabuziv" de regimul pe care il preaslavesti, poate ai gandi altfel.

      In rest, iti urez gloante adevarate, din solidarite cu cei care nu ne abuzau, ci faceau dreptate. 

      Confiscarea este modalitatea de penalizare ca urmare a nerespectarii legislatiei de catre respectivii si nu un abuz. Pot vinde actiunile in termen ca sa evite confiscarea (ca sa nu spun ca nu ar fi trebuit sa depaseasca pragul). Abuz ar fi daca nu ar exista posibilitatea vanzarii acelor actiuni ca alternativa premergatoare confiscarii. Dupa tine este normal sa faca ce vor iar societatea sa le accepte mizeriile in numele unei asa zise democratii in care borfasii pot face ce doresc.. Poate ca ar trebui sa eliminam si amenzile si politia si procuratura (ca erau si pe vremea lui Ceausescu). Dupa logica ta nu ar trebui sa existe amenzil pentru ca ne deposedeaza de bani atunci cand incalcam legile. Anarhia este mai democratica decat democratia pastrand logica ta. Eventual sa ramana in tara numai borfasii si sa-i ocrotim prin lege daca se poate. Ai o solutie mai buna pentru cei care au depasit pragul si nu vor sa vanda ca sa revina sub prag? Spune-o sau taci.

      Actiunile care depasesc pragul sunt actiuni necuvenite care pot fi folositete (si chiar sunt) impotriva actionarilor de buna credinta care inteleg sa respecte pragul. Nu confunda abuzatul cu abuzatorul/infractorul. Atunci cand o persoana achizitioneaza o arma pentru a o folosi impotriva altei persoane (altor persoane) este normal sa i se ceara sa renunte la acea arma iar daca individul nu intelege mi se pare cat se poate de normal ca organul de supraveghere sa intervina pentru confiscarea acelei arme. Abuzul este savarsit de cel ce incalca legea in detrimentul celorlalti si nu de cei care restabilesc ordinea prin indepartarea amenintarii. Este bine sa nu confundam infractorii cu abuzatii si sa facem victime din primii sub pretextul incalcarii drepturilor, pentru ca de fapt ei sunt cei care incalca drepturile altora si nu invers. Si nici legatura cu Ceausescu nu exista in aceasta chestiune.

      depasirea pragului e infractiune?

    Puteti initia propriile afaceri, puteti prelua companii autohtone in dificultate dar cu potential de crestere, puteti sa sprijiniti financiar si cu expertiza tinerii cu idei de afaceri contra participatii, puteti investi in dezvoltarea afacerilor mici in derulare, puteti intra pe segmentul constructiilor rezidentiale care isi revine odata cu creditarea etc. Sunt multe de facut in tara. Ceva bani aveti, va mai trebuie curajul si mai ales corectitudinea si specilalistii!!! Asa ca lasati vaicareala si treceti la treaba!

    ce titlu e asta Adina? ti-a facut Dragoi ochi dulci si ai cedat?

    1. Stimati mici actionari care nu ati participat la vot la sif1,haideti sa-i dam si noi un vot de incredere lui Bogdan, oricum nu exista alta varianta mai buna acum. Se pot face multe lucruri bune la s1 daca se doreste, exista potential, ar putea fi o afacere super buna.

    Dragoi nu are stofa de revolutionar. Toata cariera lui e construita pe "referinte" si sa traiti ... am inteles. Pentru volume trebuie masuri radicale care nu au cum sa apara la SIF1.

    1. Ca domnul Treichl.Facem o academie. Vice Brutal Management

    care a crescut odata cu datoriile tarii. Se pare ca este unul dintre cei care a benficiat de salarii, bonusuri, sporuri si mai ales comisioane nesimtite pentru activitatea pusa in slujba indatorarii tarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb