DIN CAUZA CHELTUIRII INCORECTE Comisia Europeană va recupera 75 milioane euro, alocate pentru agricultura autohtonă

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 18 aprilie 2011

Comisia Europeană va recupera 75 milioane euro, alocate pentru agricultura autohtonă

Comisia Europeană a reclamat, la finalul săptămânii trecute, o sumă totală de 530 de milioane de euro, reprezentând fonduri din cadrul politicii agricole a UE cheltuite în mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE, deoarece nu au fost respectate reglementările UE sau pentru că procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoa-re. Conform acestei decizii, se vor recupera fonduri de la Bulgaria, Danemarca, Grecia, Spania, Franţa, Italia, Olanda, Portugalia, România şi Marea Britanie, iar Germaniei i se va rambursa o mică sumă.

Din România, Comisia Europeană va recupera suma de 74,9 milioane euro alocată pentru agricultură, pentru punctele slabe din sistemul LPIS-GIS (identificarea parcelelor agricole) în ceea ce priveşte controa-lele administrative încrucişate, furnizarea de informaţii inexacte fermierilor şi controalele ineficiente la faţa locului în privinţa ajutoarelor pe suprafaţă (de asemenea, se leagă de măsurile de dezvoltare rurală pe suprafaţă).

Greciei îi sunt imputate 137,23 milioane euro pentru cheltuieli ineligibile şi deficienţe majore ale Sis-temului de informaţii geografice utilizat pentru cultivarea măslinelor şi ale controalelor la faţa locului, precum şi încă 122,38 milioane de euro din cauza controalelor la faţa locului insuficiente, precum şi din cauza deficienţelor sistemului de identificare a parcelelor agricole şi a controalelor administrative încrucişate referitoare la ajutoarele pe supra-faţă.

CE va mai recupera bani de la Spania (115 milioane euro), Regatul Unit (26,95 milioane euro), Bulgaria (24,54 milioane euro), Ţările de Jos (22,69 milioane euro).

Corecţia financiară este proporţională cu rata erorilor. Decizia a fost luată în urma unui proces de conciliere între Comisie şi statele membre, pe baza datelor obiective de pe teren şi a riscului de utilizare incorectă a fondurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb