Din februarie 2006, noi reguli pentru transportul maxi-taxi în Bucureşti

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 14 decembrie 2005

Şeful comisiei de transporturi din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Ştefan Pirpiliu, a anunţat ieri la o conferinţă de presă că din februarie 2006 municipalitatea va impune noi reguli pentru transportul public de persoane tip maxi-taxi.

"Lucrăm la un nou program de asigurare a transportului de maxi-taxi, complementar cu cel actual, pentru a introduce condiţii minime de calitate a acestui serviciu. Am efectuat în perioada 8-12 decembrie un control în Bucureşti şi am constatat o serie de nereguli", a declarat reprezentantul consilierilor.

Pirpiliu a spus că actualele trasee de maxi-taxi (26) nu ţin cont de cerinţele cetăţenilor şi nici de planul urbanistic al Capitalei, oferind o serie de încălcări ale legii (nerespectarea caietului de sarcini, nerespectarea orarului de lucru, utilizarea de maşini fără licenţă de transport, evaziune fiscală, nerespectarea capetelor de linii ş.a.). Au fost controlate 57 de vehicule şi aplicate amenzi de 26.070 lei noi, ridicîndu-se şi licenţele de transport şi certificatele de înmatriculare în cazul a 50 de maşini. Preşedintele comisiei de transport din CGMB a precizat că actualele licenţe maxi-taxi nu vor mai fi prelungite anul viitor, din februarie 2006 circulînd numai operatorii care au cîştigat licitaţia care urmează a fi organizată de Primăria Capitalei în acest sens. Din 12 decembrie 2005 comisia de transport care funcţionează în subordinea prefectului, potrivit legii, va emite o autorizaţie specială care se va adăuga la dosarele de transport, a mai spus Ştefan Pirpiliu. La controlul efectuat pe cele 26 de trasee s-a constatat că circulă 237 de maşini, faţă de necesarul de aproape 300. Verificările au fost făcute de către inspectorii Primăriei Capitalei în colaborare cu reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Poliţiei Capitalei. Pînă la sfîrşitul acestui an se va întocmi şi un studiu de piaţă privind transportul de maxi-taxi în Capitală, care va fi supus apoi dezbaterii publice, a mai spus consilierul municipal. El a adăugat că noile prevederi vor căuta să redimensioneze numărul de trasee maxi-taxi şi să modifice, după nevoile publice, liniile de circulaţie, astfel încît acestea să nu mai coincidă în mare parte cu liniile de transport RATB sau metrou. Un alt aspect reclamat de către reprezentantul Primăriei Capitalei a fost că actualele microbuze maxi-taxi nu prevăd toate locuri în picioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb