Divizia Cereale, 60% din afacerile grupului Agricover

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 9 martie 2011

Divizia Cereale, 60% din afacerile grupului Agricover

Grupul Agricover este unicul furnizor de soluţii integrate ("one-stop-shop") pentru agricultură, oferind fermierilor de la produse (input-uri) destinate producţiei agricole, la servicii de valorificare a recoltelor, finanţarea culturilor, transport şi depozitare, alimentare cu motorină, consultanţă de specialitate etc. Axat până în 2010 exclusiv pe produsele şi serviciile dedicate sectorului vegetal, Grupul şi-a extins anul trecut business-ul pe segmentul zootehnic.

Grupul Agricover a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri consolidată de 636,6 milioane lei, faţă de 419,9 milioane lei în 2009, potrivit unui comunicat de presă.

"În 2010, cifra de afaceri brută a Grupului Agricover a crescut cu 52%, iar profitul brut cu 101%", a arătat Robert Arsene, Director General al Grupului Agricover.

Obiectivele financiare ale Grupului pentru anul 2011 prevăd creşterea cifrei de afaceri cu minim 21% faţă de anul precedent şi creşterea profitului cu 20%. "Pentru anul curent, pe fondul unei uşoare creşteri economice, urmărim să ne consolidăm business-ul şi parteneriatele - atât cu fermierii, cât şi cu industria procesatoare - urmând o politică prudentă şi concentrându-ne o bună parte din atenţie asupra celor noi trei linii de business lansate anul trecut. Ne-am lansat într-un sector nou- zootehnia- şi urmărim ca, într-un timp cât de scurt posibil, să le oferim fermierilor din acest domeniu aceeaşi gamă largă de servicii integrate ca şi celor din sectorul vegetal, dovedit fiind - în ani de zile- faptul că este o abordare care foloseşte tuturor părţilor implicate- fermieri, procesatori şi Grupul Agricover", a arătat Robert Arsene.

Divizia Distribuţie a realizat 34% din cifra de afaceri a Grupului, în 2010, şi a marcat o creştere proprie de 29%, dintre input-urile distribuite (seminţe, în-gră-şăminte şi produse fitosanitare) cea mai mare creştere realizând-o în-gră-şămintele. De alt-fel, anul trecut, cota de piaţă a diviziei Distribuţie a crescut cu 8%, ocupând locul al doilea pe piaţa de distribuţie inputuri conform studiilor realizate de Kleffmann, numărul fermierilor- clienţi ajungând în 2010 la 2.300.

Divizia Cereale a înregistrat la rândul său o creştere importantă a cifrei de afaceri în 2010, comparativ cu 2009, respectiv de 63%, ceea ce reprezintă 59% din cifra de afaceri a Grupului. "Evoluţia s-a datorat atât dezvoltării portofoliului de clienţi şi măririi volumului de achiziţii, cât şi creşterii preţurilor produselor agricole", a precizat Robert Arsene.

Afacerile Grupului Agricover s-au dezvoltat anul trecut în toate regiunile României; astfel, faţă de anul precedent, în 2010, cea mai mare creştere a vânzărilor de input-uri pentru agricultură a fost marcată pe regiunea Banat-Crişana, respectiv 53%. În ceea ce priveşte achiziţiile de cereale, cea mai mare creştere a volumelor de cereale achiziţionate faţă de 2009 a fost în zona de Sud a României (Muntenia şi Oltenia), cu peste 21%.

Între serviciile integrate furnizate de Grupul Agricover fermierilor, finanţarea ocupă un loc din ce în ce mai important, aşa încât anul trecut compania Agricover Credit IFN a marcat o creştere a plasamentelor de 84%.

De altfel, extinderea gamei de servicii integrate oferite fermierilor a fost o direcţie de acţiune şi în 2010, conducând la lansarea diviziei de distribuţie de motorină: "În 2011 avem planuri ambiţioase pentru divizia de motorină, aceasta având prevăzută o creştere semnificativă a cifrei de afaceri în acest an, astfel încât să ajungă la cca 8-10% din cifra de afaceri a Grupului", a precizat Robert Arsene.

Tot anul trecut şi-au început activitatea Agricover Vet (distribuţie de ingrediente premium pentru furaje, suplimenţi alimentari etc.) şi Agricover Food (comerţ cu animale vii, comerţ cu carne etc).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb