Doar 10 din 23 de magazine mari reciclează becurile uzate

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 7 iulie 2009

10 din 23 de magazine mari garantează public că respectă reglementările comunitare privind reciclarea becurilor uzate şi eliminarea de la comercializare a becurilor incandescente mai puternice de 65 W, relevă un ghid pentru consumatori lansat, ieri, de Agent Green, o organizaţie pentru protecţia mediului. "Suntem mulţumiţi că 10 din 23 de magazine mari garantează încă de la prima strigare că reciclează becurile. Suntem şi mai satisfăcuţi că trei dintre acestea au luat-o înaintea guvernului şi că vor elimina de pe rafturi becurile incandescente mai puternice de 65W din ianuarie 2010. Îndemnăm restul de magazine mari să intre imediat în rândul celor atente la poluare şi la schimbările climatice", a spus Gabriel Păun, coordonator media şi campanii, Agent Green.

Ghidul reprezintă rezultatul investigaţiilor Agent Green din perioada aprilie-iunie 2009 asupra celor mai mari 23 de lanţuri de magazine privind politicile de reciclarea becurilor uzate şi de eliminarea de la comercializare a becurilor incandescente mai puternice de 65 W începând cu 1 ianuarie 2010. Investigaţiile au însemnat atât chestionare adresate magazinelor, cât şi vizite la raft.

Organizaţia a verificat dacă se are în vedere eliminarea becurilor incandescente mai puternice de 65W începând cu 1 ianuarie 2010, amplasarea în loc public a unor containere de colectare pentru becurile uzate, afişarea la raft a timbrului verde pentru becuri economice şi tuburi fluorescente, afişarea la loc vizibil a obligaţiei legale a distribuitorului de a prelua gratuit un bec uzat pentru unul nou cumpărat, comercializarea de becuri fără identitatea producătorului şi fără simbolul pubelei barate pe produs, pe ambalaj sau pe instrucţiunile de folosire. Corpurile de iluminat comercializate cu surse de iluminat incluse în preţ au fost demontate pentru verificarea informaţiilor despre producător şi identificarea pubelei barate.

Agent Green cere distribuitorilor de becuri din România să garanteze imediat în public că reciclează becurile economice şi tuburile fluorescente uzate. De asemenea, organizaţia solicită Gărzii Naţionale de Mediu să demareze controale la nivel naţional pentru verificarea magazinelor care nu pot garanta că reciclează becurile uzate

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb