Dorin Liviu Nistoran, noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al "Hidroelectrica"

S.A.
Companii #Energie / 28 aprilie 2017

Dorin Liviu Nistoran

Dorin Liviu Nistoran

Dorin Liviu Nistoran, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi director general al "Televoice Group", este noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al "Hidroelectrica", potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul producătorului de energie electrică.

Vă reamintim că Ministerul Energiei a aprobat, în Adunarea Generală din 19 aprilie, cele şase propuneri controversate pe care le-a înaintat pentru un nou Consiliu de Supraveghere provizoriu la "Hidroelectrica", în ciuda criticilor din piaţa de energie şi ale acţionarului minoritar "Fondul Proprietatea" (FP).

Astfel, în noul CS al producătorului de energie au intrat Ioana Andreea Lambru, secretar general al Guvernului Grindeanu, Horia Marian Gâmbuţeanu, consilier la Secretariatul General al Guvernului, Andreea Negru-Ciobanu, purtător de cuvânt al ministrului Dezvoltării Sevil Shhaideh, Gheorghe Gabriel Gheorghe, fost vicepreşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Dan Laurenţiu Tudor, Director General Adjunct în cadrul ELCEN Bucureşti.

Propunerile au uluit piaţa de energie şi au ridicat semne de întrebare cu privire la intenţiile actualei guvernări, lista fiind compusă mai degrabă din nume fără experienţă pe piaţa de energie.

De asemenea, în CS-ul provizoriu a intrat şi reprezentantul FP, Oana Truţă.

FP, care are o deţinere de 20%, la "Hidroelectrica", s-a aratat dezamăgit de faptul că acţionarul majoritar, Ministerul Energiei, a ales să propună un alt Consiliu interimar la "Hidroelectrica", pentru un mandat de patru luni.

FP a transmis recent că starea de provizorat la "Hidroelectrica" nu face decât să prelungească instabilitatea şi lipsa de predictibilitate pentru companie încă patru luni, generând riscuri majore pentru aceasta.

Menţinerea stării actuale de provizorat ar putea întârzia şi afecta grav IPO-ul Hidroelectrica, consideră reprezentantul FP, Greg Konieczny.

Ulterior, Ministerul Energiei a transmis că era nemulţumit de conducerile din companiile de stat şi că a făcut propuneri pentru conduceri provizorii, pentru a putea pregăti şi demara procedurile de recrutare pe baza OUG 109/2011 a unor noi membri cu mandate pline, de patru ani.

Ministerul nu a oferit explicaţii, însă, despre cum a selectat candidaţii pentru locurile provizorii în CS.

"Hidroelectrica" s-a aflat în insolvenţă în perioada iunie 2012 - iunie 2016. După deschiderea procedurii de reorganizare judiciară, administratorul a denunţat contractele încheiate bilateral de producătorul de energie cu "băieţii deştepţi", deoarece prevedeau livrarea de energie către aceşti traderi la preţuri mult mai mici decât cele de piaţă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 30 martie, închiderea definitivă a procedurii insolvenţei "Hidroelectrica", după aproape cinci ani de la deschiderea procedurii, potrivit unui comunicat al "Euro Insol", adminstratorul judiciar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb