Dragoş Petrescu, vicepreşedinte Romanian Business Leaders, este noul coordonator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

Cristina Radu
Macroeconomie / 27 iulie 2017

Logo Coaliţia pentru Dezvoltare a României (Sursa foto: amcham.ro)

Logo Coaliţia pentru Dezvoltare a României (Sursa foto: amcham.ro)

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) va fi coordonată în iulie-decembrie 2017 de către Dragoş Petrescu, vicepreşedinte al Romanian Business Leaders, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei. CDR este formată din reprezentanţi ai investitorilor români şi străini din România şi este condusă de un Consiliu Director format din preşedinţii şi vicepreşedinţii a şase asociaţii de business - Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) şi Romanian Business Leaders (RBL), care coordonează prin rotaţie activitatea coaliţiei pentru dezvolatare.

La fiecare şase luni, cei peste 40 de membri ai CDR - asociaţii de afaceri (şi cele şase organizaţii din Consiliul Director, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Confederaţia Patronală Concordia, camerele de comerţ în România ale Olandei, Italiei sau Marii Britanii şi asociaţii ale oamenilor de afaceri şi companiilor belgiene, spaniole, maghiare sau turce în România) şi ambasade ale statelor din UE şi din ţări non-UE, ca Elveţia, Canada, SUA şi Japonia - revizuiesc priorităţile pe termen scurt pentru mediul de afaceri din România şi reiterează nevoia de transparenţă decizională şi predictibilitate în elaborarea politicilor publice.

CDR crede că Guvernul României este capabil să ia rapid decizii sănătoase pentru competitivitatea economiei: menţinerea cotei unice de impozitare; implementarea consolidării fiscale pentru impozitul pe profit; reformarea sectorului public,în contextul aplicării legii salarizării unitare; simplificarea procedurilor administrative; modernizare ANAF, ca parte integrantă a proiectului cu Banca Mondială; reducerea vitezei cu care cresc salariile şi contribuţiile sociale, armonizate cu câştigurile în productivitatea muncii; acoperirea deficitului de forţă de muncă prin măsuri care să scadă migraţia oamenilor capabili de muncă, să atragă în ţară românii din diaspora şi să deschidă piaţa muncii către cetăţenii non-UE; operaţionalizarea unui sistem de învăţământ dual conectat la nevoile angajatorilor; îmbunătăţirea sistemului de sănătate; dezvoltarea infrastructurii, prin fonduri europene şi parteneriate public-privat funcţionale; investiţiile în infrastructură şi în educaţie, care pot asigura o dezvoltare unitară a României şi vor crea premisele ca mediul de afaceri să poată susţine creşterea salariului minim pe economie şi în zonele mai puţin dezvoltate.

CDR adoptă o atitudine proactivă în relaţia cu Guvernul României şi este deschisă la dialog şi colaborare pentru ca economia ţării să-şi menţină competitivitatea în 2017, iar statul să se concentreze pe investiţii strategice şi mecanisme de încurajare a lor. Coaliţia este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi. Membrii săi contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune vizând politicile publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coaliţia reuneşte 45 de organizaţii şi membri asociaţi. Scopul Coaliţiei este de a oferi o bază pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din ţară.

CDR îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 13 grupuri de lucru specializate pe domenii de activitate: antreprenoriat, educaţie, fonduri europene, servicii financiare, fiscalitate, infrastructură, IT&C, sănătate, muncă, mediu, agricultură, energie, turism. Grupurile de lucru sunt formate din profesionişti şi personalităţi cheie din mediul de afaceri, care reprezintă capitalul autohton şi cel străin. Grupurile sunt concepute să ofere sprijin şi asistenţă de specialitate miniştrilor de resort pentru formularea de politici publice care contribuie la creşterea competitivităţii economiei româneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb