DREPT LA REPLICĂ: "Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru în Consiliul SIF Transilvania"

Directoratul SIF Transilvania
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 februarie 2020

"Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru în Consiliul SIF Transilvania"

La articolul "Drept la replică: «Mihai Fercală a trecut SIF Transilvania pe persoană fizică», publicat în ediţia din data de 10.02.2020 a Ziarului BURSA, semnat de Constantin Frăţilă, acţionar important al societăţii de servicii financiare din Braşov, Directoratul SIF Transilvania ne-a transmis următorul drept la replică:

Pentru corecta informare a cititorilor Ziarului BURSA, pentru corecta informare a investitorilor/acţionarilor SIF "Transilvania" şi, nu în ultimul rând, a comisarilor ASF care supraveghează piaţa de capital din România, vă prezentăm punctul de vedere al Directoratului SIF "Transilvania" Braşov, referitor la trunchierea adevărului făcută de Constantin Frăţilă, acţionar al societăţii, care se pretinde membru al Consiliului de Supraveghere al AFIA SIF "Transilvania" şi care interpretează legislaţia specifică conform propriilor interese iar ASF, în mod tacit, confirmă o astfel de interpretare.

Mihai Fercală, nici ca persoană fizică, nici ca acţionar în SIF "Transilvania" şi nici ca membru al Directoratului acestei societăţi, nu poate .."trece.." SIF "Transilvania" nici ..."pe persoană fizică..." , nici în interesul lui Constantin Frăţilă, ci este obligat să respecte interesul tuturor acţionarilor societăţii, iar ca preşedinte executiv este obligat să respecte şi să implementeze legislaţia specifică aplicabilă acestui fond de investiţii, fiind obligat să cunoască această legislaţie şi să o aplice ca atare. Orice derogare, scăpare, voită sau involuntară, sub imperiul ameninţării din partea oricui, este imputabilă şi se sancţionează, inclusiv conform legii penale.

"Adevărul" lui Constantin Frăţilă, prezentat în Ziarul BURSA din data de 10 februarie 2020, este ...doar al lui Constantin Frăţilă, nu şi al instanţelor de judecată, nici al DIICOT Constanţa şi nici al SIF "Transilvania" şi a structurilor sale de conducere.

Pentru corecta informare a acţionarilor, potenţialilor investitori şi a celor ce supraveghează piaţa de capital din România, publicăm din Ordonanţa DIICOT Constanţa, din data de 03.09.2019, pag. 95, punctul 3., după cum urmează:

..." 3. Declinarea cauzei privind suspecţii FRĂŢILĂ CONSTANTIN cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere a acţiunilor sale pe numele altor persoane, în scopul formării unei majorităţi în adunarea generală, în detrimentul altor acţionari, prevăzut de art. 279 alin .1 lit. a din Legea nr. 31/1990 cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal, SC.ADMINISTRATION STOCK FINANCIAL S.R.L., cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de votare la adunările generale a societăţilor comerciale ca proprietar de acţiuni care în realitate nu îi aparţin, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 279 alin. 1 lit. b din Legea 31/1990, COCIU (fosta FRĂŢILĂ) MARIA-ALEXANDRA, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere a acţiunilor sale pe numele altor persoane, în scopul formării unei majorităţi în adunarea generală, în detrimentul altor acţionari, prevăzută de art. 279 alin.1 lit.a din Legea 31/1990, BOBELEA RAMONA, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de votare la adunările generale a societăţilor comerciale ca proprietar de acţiuni care în realitate nu îi aparţin, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 279 alin.1 lit. b din Legea 31/1990, SIMION DRAGOŞ, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de votare la adunările generale a societăţilor comerciale ca proprietar de acţiuni care în realitate nu îi aparţin, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 279 alin.1 lit.b din Legea nr.31/1990, precum şi infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art.367 din Codul Penal, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Copia soluţiei se comunică Autorităţii de Supraveghere Financiară, S.I.F. Transilvania S.A. şi suspecţilor".

Având în vedere contestaţia depusă de SIF "Transilvania" la rezoluţia DIICOT Constanţa, împotriva acelei ordonanţe, contestaţie adresată şefului ierarhic superior al procurorului care a emis ordonanţa, DIICOT Constanţa, prin ordonanţa 13/II/2/2019 din data de 22.01.2020, pagina 105 specifică:

...."Pentru celelalte infracţiuni, pentru care competenţa de soluţionare a cauzei nu aparţine Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism s-a dispus declinarea cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. "....

Având în vedere că prin cele două ordonanţe menţionate mai sus nu s-a întrerupt urmărirea penală împotriva suspectului Constantin Frăţilă, conform prevederilor Regulamentului nr. 1/2019 al ASF şi în conformitate cu art.15 din Statutul SIF "Transilvania", acesta este incompatibil cu calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF "Transilvania". Acest lucru i s-a adus la cunoştinţă în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere din data de 03.02.2020.

Invocarea de către Constantin Frăţilă a unei scrisori emisă de un vicepreşedinte ASF - scrisoare care nu se poate substitui unei Decizii ASF - nu are nici o relevanţă deoarece ASF, ca instituţie de supreveghere a pieţei de capital, nu îşi poate încălca propriile regulamente şi nici actele constitutive ale societăţilor comerciale pe care le supraveghează.

Menţionăm că hotărârile Curţii de Apel din Constanţa, din 17.01.2020 şi din 30.01.2020 nu au legătură cu dosarul penal nr.592/D/P/2017 şi instanţa nu a fost învestită să se pronunţe asupra celor două ordonanţe ale DIICOT Constanţa, ordonanţe care confirmă continuarea urmăririi penale.

Autoritatea de Supraveghere nu trebuie să facă nimic decât să ia act de incompatibilitatea lui Frăţilă Constantin şi să procedeze conform legii, lucru pe care l-am solicitat în repetate rânduri, dar până în prezent nu s-a dispus nici o măsură pentru intrare în legalitate, responsabilitatea integrală pentru consecinţele pe care le suportă SIF "Transilvania", revenindu-i în totalitate.

Am făcut aceste precizări pentru a se vedea care este adevărul în această speţă, oricine putând trage singur concluziile, citind art.13 din Regulamentul ASF nr.1/2019 şi Actul Constitutiv al SIF "Transilvania".

Braşov, 10.02.2020 DIRECTORATUL SIF "TRANSILVANIA" BRAŞOV

Dr. ec. Mihai Fercală, Preşedinte Executiv

Dr. ec. Iulian Stan, Vicepreşedinte Executiv

Ec. Ştefan Szitas, Director

DIRECTORATUL SIF TRANSILVANIA

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Bai nea FERCALA , mai pe la pranz zici ca e membru C.S. , mai ieri alaltaieri , ca nu este , acum iar vad ca nu este !

    Sincer , cred ca zilele tale pe la SIF3 sunt cam numerate. 

    1. Bine ca l gonești tu pe Fercala , sa ți vina șarlatanul de Fratila. Ți ai găsit idealul! Cine se aseamănă se aduna ...

      Problemele au aparut dupa ce legea care elimina pragul a aparut.... daca nu era legea ramaneau dinozaurii la conducere....acum trebuie sa se reorienteze ori cumpara pachet majoritar, si au bani sifonati de la societate, ori se duce in pensie...!

    ...

    1. Dacă ai fi fata in fata cu Fercala ai mai îndrăzni sa spui așa????? Lasule!

    Nea Fratila, dupa ce cade pragul prin iulie, baga-te la cumparare masiva. Daca nu te zgarcesti si oferi macar 0.55 lei pe actiune, in 2-3 luni ai jumatate din Sif3.

    Sunt brasovean si ma duc sa ma ascund in munti de rusine, la felul cum arata zona centrala a Brasovului batjocorita de [...] numit fercala... ; hotelul Capitol ori restaurantul Panoramic de pe Tampa arata ca vai de mama lor, nu mai vorbesc de "Cetatuia" brasoveana, a carui local sta inchis de peste 20 de ani...

    Suntem vinovati si ne meritam soarta caci suportam sa fim umiliti de asemenea [...] ,fara ca nimeni sa-i ia de guler , la bani marunti...

    [...] (Redacţia - Fragmente eliminate conform regulamentului) 

    Ce este de apreciat este delicatetea cu care ziarul Bursa il trateaza pe Fercala. Sunt atatea fragmente "eliminate conform regulamentului" cat n-am vazut nici in sectiunile de comentarii la articolele scrise de dl. Make, in care diversi cititori i se adresau acestuia deloc magulitor. De unde trag concluzia ca dl. Make este mai rezistent decat dl. Fercala, mai antrenat dar si mai tolerant (lucru care este, de altfel, atributul oamenilor inteligenti). Poate nu ar trebui sa fiti atat de protectori cu eternul presedinte. In final, viata e grea si lumea e rea, iar realitatea s-ar putea sa i se para de neindurat cand va cobori din turnul de fildes. Curand, adica.

    1. Draga Adi, poate ai dreptate intr-un sens, nu stiu exact. Si mie mi s-au eliminat conf. reg. parti din comentariu dar asta nu inseamna ca nu am invatat sa injur inteligent: nu mor caii cind vor ciinii !

      Fer ca la Brasov nu ai sa mai gasesti prea curind asa ca atunci cind s-a ruginit putin sa stii ca e bine sa culegi ceva bucati, o sa fie valoroase la romii de colecteaza chiar acolo in zona SIF.... 

      Stimate Adi, iti imaginezi ca daca este interzis prin Regulament comentariul asupra autorului articolului, atunci este permis comentariul asupra eliminarii mesajelor care incalca Regulamentul?

      Experienta mea spune ca insultele cu care sint improscat provin de la niste imbecili si/sau de la niste imbecile, cu care alta data am fost in contact, fiinte care, din turpiditate, boli psihice si sociopatie, si-au facut rau singure. 

      Nu am nici o vina si de aceea, sint de neiertat. 

      Evident, sint ceva mai grijuliu sa nu permit insultele asupra lui Fercala, decit sint cu cele cu care sint eu insumi gratificat. 

      P.S. 

      Ar fi trebuit sa apreciezi ca, in loc sa elimin intreg comentariul nr.4., am eliminat doar insultele.

      Sau asta nu ai observat?! 

    Citind cu atentie DIICOT claseaza acuzatia de manipulare a pietei si spalarea banilor, , Curtea de Apel suspenda si anuleaza decizia de retragere a avizului domnului Fratila, A.S.F. trimite spre corecta coformare si ….FERCALA e mai tare decat aceste institutii…...si face ce si cum vrea el ! Pentru ca este lasat, si implicit I se accepta comportamentul asta rudimentar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb