DUPĂ 30 DE ANI DE COLABORARE Polonia a reziliat acordul cu Rusia pentru furnizarea de gaze

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional #Energie / 24 mai 2022

Polonia a reziliat acordul cu Rusia pentru furnizarea de gaze

Guvernul polonez a reziliat un acord vechi de 30 de ani cu Rusia cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale şi infrastructură, a anunţat ieri ministrul polonez al luptei împotriva schimbărilor climatice, Anna Moskwa, relatează CNN.

"Polonia denunţă acordul interguvernamental privind gazul din 1993 referitor la (gazoductul) Yamal", a scris Anna Moskwa pe Twitter, subliniind că războiul Rusia-Ucraina "a confirmat corectitudinea hotărârii Guvernului polonez în direcţia independenţei complete faţă de gazele provenite din Rusia".

"Întotdeauna am ştiut că Gazprom nu este un partener de încredere", a adăugat oficialul polonez, conform rews.ro.

Acordul includea furnizarea de gaze naturale prin gazoductul Yamal, precum şi construirea şi întreţinerea infrastructurii referitoare la tranzitul gazelor prin Polonia.

Rusia a întrerupt livrarea de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria la sfârşitul lunii aprilie pentru că cele două ţări nu au efectuat plăţi în ruble, o decizie pe care liderii UE au descris-o la acea vreme drept "şantaj" din partea Moscovei.

Germania vrea ca UE să interzică importurile de petrol din Rusia, chiar dacă Ungaria se opune

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, şi-a exprimat dezamăgirea că Uniunea Europeană nu a ajuns încă la un acord privind interzicerea importurilor de petrol din Rusia, adăugând că Berlinul este dispus să renunţe la participarea Ungariei pentru a accelera propusa interdicţie, transmite Reuters.

"Dacă preşedintele Comisiei Europene spune că facem asta 26 de ţări, fără Ungaria, atunci este o cale pe care o vom sprijini întotdeauna", a declarat oficialul la postul de radio Deutschlandfunk, potrivit Agerpres.

"Dar nu am auzit încă asta de la UE", a adăugat Habeck.

În rândul celor 27 de state membre UE, Ungaria este cel mai vocal critic al planificatei interziceri a importurilor de petrol din Rusia.

SUA şi Marea Britanie s-au angajat să interzică importurile de petrol din Rusia, în timp ce UE discută măsuri similare.

Cotaţia futures a gazelor cu livrare în luna iunie era de 83 de euro pentru un Megawatt-oră ieri, în deschiderea sesiunii de la Bursa din Amsterdam. Cotaţia a crescut la 86,25 euro pe parcursul sesiunii, iar la ora 15.12 atingea 83,62 euro.

----------------------

Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna iulie a urcat cu 1,1% la ICE Futures Europe, în a doua parte a zilei de ieri, atingând 113,75 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iulie a crescut cu 1%, la 111,36 dolari barilul la ora locală 08.09.

----------------------

Cotaţia futures a aurului cu livrare în august a crescut cu 1,1%, la 1.868 dolari uncia la Comex New York, ieri la ora locală 08.09, cea spot - cu 0,9%, la 1.862,53 dolari/uncie.

----------------------

Preţul grâului cu livrare în luna iulie a crescut cu 1,8% ieri, la Bursa din Chicago (CBOT), la ora locală 08.10, ajungând la 11,90 dolari/buşel. Cotaţia porumbului cu livrare în iulie era în urcare cu 0,4%, la 7,82 dolari/buşel.

----------------------

Indicele major MOEX al Bursei din Moscova, denominat în ruble, a coborât cu 2,2% ieri, la ora locală 15.20, până la 2.322,25 puncte, iar RTS - denominat în dolari - a urcat cu 2,6%, la 1.271,57. Acţiunile gigantului gazelor Gazprom erau în creştere cu 0,5% la ora 15.21, atingând 264,21 ruble, cele ale grupului petrolier Rosneft - în declin cu 4,2%, la 368,20 ruble.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ACUMA , EU AI INTELEG PE POPONEZI !!! AU MULTE MOTIVE , ISTORICE , CA SA-I URASCA PE RUSI !!! PRINTRE ALTELE , 2 /3 IMI DIN TERITORIUL '''''' PALEAC '''''', INCLUSIV MAREA SI VECHEA LOR CAPITALA , '''''' KIEV '''''', SE AFLA PE TERITORIILE ALTOR STATE , INCLUSIV A RUSIEI DE ASTAZI !!! DAR !!! E UN MARE '''''' DAR '''''', AICI : TERITORIILE ASTEA , AU FOST CUCERITE SI APOI PIERDUTE , CU FORTA ARMELOR !!! NU AU FOST NISTE POPOARE NORMALE , NICI POLONEZII , NICI RUSII , NICI UCRAINIENII , SI NICI CAZACII !!! AU FOST , DE-A LUNGUL SUTELOR DE ANI , UN FEL DE : '''''' CARE PE CARE '''''' !!! SANT MAI BUN , TE OMOR , ESTI MAI BUN , MA OMORI !!!!!!!!!!!! DECI : AU VORBIT PENTRU EI , ARMELE !!! POLONIA , A PIERDUT !!! A CASTIGAT TOTUSI , DUPA 1945 , O PARTE DIN TERITORIILE GERMANIEI LUI HITLER , DAR SE VEDE CA ASTA NU LE AJUNGE !!! DE IMPERIUL POLONEZ , S-A ALES PRAFUL !!! DAR EI , N-AU UITAT DE ADVERSARUL RUS !!! CA NISTE CURVE , PERVERSE SI PREFACUTE , AU ACCEPTAT SA PRIMEASCA GAZE SI PETROL DESTUL DE IEFTIN DE LA RUSI , DAR ACUM , SI-AU DAT IN SFARSIT , ARAMA PE FATA !!! DE 3 LUNI DE ZILE , TRIMIT PE ASCUNS UCRAINEI , TOT FELUL DE ARMAMENT LETAL , CU CARE ACESTIA SA POATA UCIDE SOLDATII RUSI !!!!! PAI , EI CRED CA RUSII NU STIU ASTA ??? SPUN CA , ''''''' GAZPROM , NU ESTE UN PARTENER DE INCREDERE ''''''' !!! DAR EI , CA POPOR , SANT UN PARTENER DE INCREDERE , PENTRU RUSIA ???????? ASTA , I-ASI INTREBA , EU !!! SANTETI CURVE , S-AU NU SANTETI ??? SANTETI SINCERI , S-AU NU SANTETI ??? DE FAPT , VOI , CA POPOR , CINE SANTETI ??? RUSII , SANT CUM SANT , DAR VOI , CINE SANTETI ??? CINE AR TREBUI , PE GLOBUL PAMANTESC , SA AIBE INCREDERE IN VOI ?????? AAAAAAAAA !!! SANTETI OFTICATI CA N-ATI PUTUT SA CUCERITI MOSCOVA , CU ARMATA VOASTRA POLONO - LITUANA , PRIN ANII 1600 ??? PAI , DACA A-TI FOST TAMPITI , CE VRETI SA VA FACA LUMEA ?????? AVEA-TI OCAZIA , SA DESFIINTATI REGATUL RUSIEI , SI SA AL INTEMEIA-TI PE AL VOSTRU !!! DACA AU FOST IN LUPTA , MAI BUNI CA VOI , CE VINA ARE LUMEA ???????? DATORITA CURVASARIEI VOASTRE , ACUMA , SE PARE CA V-I S-A INFUNDAT !!!!!!!!!!!! SPERANTA VOASTRA , E PROBABIL IN NORVEGIA , SA VA DEA AIA PETROL , DAR VA TREBUIE CONDUCTE !!! ORICUM , I-ATI PACALIT DESTUL PE RUSII TAMPITI !!! EU , UNUL , NU VA DADEAM NICI UN MILIGRAM DE PETROL , S-AU DE GAZE , DE 30 DE ANI INCOACE !!! LA NICI UN PRET , ORICAT DE RIDICAT AR FI FOAT !!!!!!!!!!!!! RUSII , AU FOST SI SANT , MULT MAI BUNI LA INIMA , DECAT MINE !!! ZICE-TI DE PUTIN , C-O FI SI C-O PA-TI !!! DAR PE VOI , NU VA VEDETI ?????????????

    1. Mereu le luati apararea rusilor!Mereu,mereu!Toata lumea este vinovata doar rusii sunt tamaia din cadelnita!Atat de buni sunt ca-i uraste toata Europa,in afara de dumneavoastra,bineinteles!Si de Orban.Viktor.

      O fi.Nu zic nu. Dar tare destepti nu-s polonezii astia.Sa nu mergem mai departe decat sa ne amintim de celebrul atac al cavaleriei poloneze asupra Panzerelor lui Hitler.Pacat de cai...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb