DUPĂ BUSH, ROCKEFELLER SAU COLIN POWELL A VENIT RÂNDUL LUI MAIOR Contul de Yahoo al directorului SRI, "prădat" de "Guccifer"

Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 ianuarie 2014

Contul de Yahoo al directorului SRI, "prădat" de "Guccifer"

Sorin Sava, purtător de cuvânt SRI: "Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior"

Ameninţările în domeniul securităţii cibernetice au devenit din ce în ce mai frecvente, nici măcar şefii de stat, corporaţiile sau de serviciile secrete nefiind ocoliţi de hackeri care le-au spart conturile bancare, cele de mail sau de pe alte reţele de socializare.

După ce şi-a înscris pe listă nume faimoase precum George Bush, Colin Powell sau membri ai adminstraţiei Obama, hackerul care se intitulează pe internet "Guccifer" a mai marcat o ţintă, pe directorul SRI George Maior căruia i-a spart una din adresele de Yahoo.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava a precizat că este vorba despre un cont anterior numirii lui Maior la şefia serviciului, fiind folosit în scopuri academice. "Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului şi nu îl folosea decât pentru zona academică. Primea corespondenţa exclusiv pentru zona academică şi era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate măsurile legale pentru asemenea situaţii, iar «Micul Guccifer» va fi odată prins şi judecat conform legii", a explicat Sorin Sava.

În ultima perioadă, atacurile cibernetice au crescut în frecvenţă, statul nostru fiind, în anii trecuţi, ţintă a unor asemenea acţiuni. În 2013, ţara noastră a fost în centrul unei ample acţiuni de hacking, "Octombrie roşu" fiind considerată una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii statului din ultimii 23 de ani.

În contextul sporirii atacurilor cibernetice, SRI a constituit o structură specializată denumită Centrul Naţional Cyberint care să se ocupe de prevenirea unor astfel de acţiuni.

Totodată, anul trecut, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat, Strategia de Securitate Cibernetică vizând creşterea nivelului de protecţie a infrastructurilor cibernetice.

Securitatea infrastructurii IT a devenit, poate, cea mai importantă componentă din planurile marilor corporaţii, bănci şi guverne, scurgerile de informaţii sau furturile fiind mai greu de detectat pentru autorităţi şi mai uşor de realizat de către făptaşi care se ascund în spatele reţelelor de internet.

Astfel, dacă până şi directorul SRI a căzut în plasa unui atac cibernetic, chiar dacă este vorba de un fost cont de yahoo, atunci ameninţarea cyber devine din ce în ce mai vizibilă.

Activitatea hackerului Guccifer, cel care l-a hărţuit pe Colin Powell, pe membri ai familiei Bush şi Rockefeller şi pe membri ai administraţiei Obama, a fost mult mai intensă decât s-a crezut până acum, potrivit publicaţiei The Smoking Gun.

Noua listă a victimelor lui Guccifer, publicată de site-ului thesmokinggun include artişti, oameni de ştiinţă, diplomaţi, finanţişti, oficiali din guverne şi armată.

Hacker-ul Guccifer a spart conturile comicului Steve Martin, fostului consilier al lui Nixon John Dean, actriţei Mariel Hemingway, CEO-ului MetLife, compania de asigurări cu o cifră de afaceri de 60 de miliarde de dolari, ale unui laureat al Premiului Pulitzer sau al directorului serviciului român de contraspionaj.

Cel mai mare atac cibernetic din istoria Statelor Unite a produs o fraudă de peste 300 de milioane de dolari. Hackerii au vizat mari companii precum Nasdaq, Visa Inc, J.C. Penney Co, Jet Blue Airways Corp si Carrefour.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb