DUPĂ CLUJ-NAPOCA Clusterul Inovativ Regional EURONEST IT&C Hub, la Iaşi

DORU MOCANU, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 mai 2013

Clusterul Inovativ Regional EURONEST IT&C Hub, la Iaşi

Clusterul Inovativ Regional EURONEST IT&C Hub a fost constituit recent la Iaşi, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Domnia sa a precizat: "În prezenţa a opt ministere, reprezentate prin secretarii de stat, a 13 companii private, a 4 universităţi, a Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava şi a Federaţiei Patronatului IMM-urilor din Suceava, am semnat documentele constituirii primului cluster IT&C din Iaşi. Este al doilea cluster ca dimensiune şi relevanţă din România, după cel din Cluj-Napoca. Prin munca susţinută pe care o vom depune, Iaşiul se va situa în scurt timp pe primul loc în ţară în acest domeniu. Toate entităţile membre ale clusterului aduc resursele lor pentru a genera plusvaloare şi proiecte comune, finanţate în principal prin fonduri europene. Industria IT&C are o valoare foarte mare în Produsul Intern Brut al judeţului Iaşi, iar potenţialul de creştere al acesteia este ridicat. Trebuie să luptăm pentru bunăstarea generată de aceste companii şi pentru creşterea acesteia. Dacă nu vom realiza proiecte precum cel de astăzi, Iaşiul riscă să piardă locul pe care îl are în această industrie, care este extrem de competitivă".

Demersurile de constituire au fost iniţiate de către Consiliului Judeţean Iaşi în luna decembrie 2012. Acestea au avut în vedere să recupereze decalajul faţă de zone precum Timişoara, Târgu-Mureş sau Cluj-Napoca, unde autorităţile şi mediul de afaceri s-au asociat pentru a susţine dezvoltarea economică inteligentă şi sustenabilă încă din 2011. Clusterul, ca pol de creştere concentrat pe cercetare, dezvoltare, inovare şi servicii IT, aduce împreună companii de profil din regiune, patru instituţii de învăţământ superior şi de cercetare şi organizaţii publice/facilitatori externi cu experienţă relevantă în telecom, creative industries, sof­tware development, outsourcing, dispozitive mobile, e-servicii, servicii financiare etc.

Obiectivele generale asumate de cluster şi de structurile sale executive vizează în primul rând promovarea şi susţinerea intereselor comune ale sectorului de IT&C din Româ­nia şi din Regiunea Nord-Est în relaţia cu statul şi cu organismele de reglementare europene din domeniu, instituirea şi susţinerea unor paradigme moderne de dezvoltare a afacerilor membrilor săi - inclusiv prin furnizarea de soluţii şi servicii informatice inovative, care să contribuie la o cultură organizaţională durabilă şi competitivă. În mod specific, se urmăreşte îmbunătăţirea capabilităţilor şi capacităţii acestui sector de activitate, prin întărirea parteneriatelor intra-regionale, dar şi inter-regionale, dezvoltarea de noi parteneriate europene şi internaţionale, organizarea de cursuri de formare pentru a asigura un înalt nivel de calificare şi adaptare la evoluţiile tehnologice din domeniu, dezvoltarea infrastructurii necesare pentru a susţine apariţia unor noi afaceri şi accelerarea celor existente, asi­gurarea promovării internaţionale a capabilităţilor şi produselor dezvoltate în interiorul clusterului printr-o strategie de marketing eficientă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb