DUPĂ O PAUZĂ DE 10 ANI ANRM a scos la licitaţie 28 de perimetre pentru explorarea de ţiţei şi gaze

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 iulie 2019

ANRM a scos la licitaţie 28 de perimetre pentru explorarea de ţiţei şi gaze

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care sunt scoa­se la licitaţie publică cele 28 de noi perimetre petrolifere, perimetre ce urmează a fi date în concesiune pentru operaţiunile de explorare de hidrocarburi, şi posibil dezvoltare şi exploatare, potrivit Agerpres.

Momentul marchează, după o pauză de zece ani de zile, deschiderea rundei a XI-a de licitaţii, iar din cele 28 de perimetre aflate pe listă, 22 sunt onshore şi 6 sunt offshore, în platoul continental al Mării Negre, fiecare având o suprafaţă estimată cuprinsă între 650 şi 1.100 de kmp.

Conform sursei citate, totuşi, momentul de la care se vor putea depune oferte este cel în care anunţul va fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. De la acea dată, în baza unei solicitări scrise, cei interesaţi vor avea acces la datele şi informaţiile geologice.

După publicarea anunţului privind demararea rundei în Jurnalul Oficial al UE, cei interesaţi vor avea la dispoziţie 120 de zile lucrătoare pentru a depune ofertele, la sediul ANRM.

Potrivit ordinului, negocierea acordurilor petroliere începe în termen de 15 zile de la data notificării câştigătorului ofertei, dacă nu au fost formulate contestaţii.

Aceasta este o mişcare firească în contextul speranţei ţării noastre de a deveni un hub energetic în noua infrastructură energetică a Uniunii Europene şi o evoluţie importantă pentru aspiraţiile de la Bruxelles privind reducerea dependenţei de resursele ruseşti. În ţările din jurul nostru au continuat să fie scoase perimetre pentru explorare şi exploatare în ultimii câţiva ani, spre deosebire de ţara noastră ce a derulat runda anterioară, a X-a, în perioada 2009-2010. Atunci, ANRM a scos la licitaţie concesionarea a 30 de petrimetre petrolifere, dintre care 12 onshore şi 18 offshore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb