DUPĂ SCANDALUL ASUPRA CANDIDATURILOR Un acţionar a contestat, în instanţă, alegerile de la Electrica

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 23 noiembrie 2017

Un acţionar a contestat, în instanţă, alegerile de la Electrica

Un acţionar al "Electrica" a cerut, în instanţă, anularea alegerilor pentru conducerea companiei, din 26 octombrie, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportul menţionează că acţionarul Răzvan Stanciu a solicitat instanţei constatarea "nulităţii absolute a hotărârii nr. 2 a adunării generale ordinare a acţionarilor Electrica SA referitoare la alegerea membrilor consiliului de administraţie prin aplicarea votului cumulativ (pct. 4 de pe ordinea de zi) şi stabilirea duratei mandatului administratorilor aleşi pentru o perioadă de 4 ani (pct. 5 de pe ordinea de zi), în temeiul art. 132 din Legea 31/1990, având ca directă consecinţă anularea tuturor actelor juridice încheiate de noul Consiliu de Administraţie al Electrica SA". Procesul este la stadiul judecării pe fond.

Contestaţia vine după ce alegerile de la "Electrica" de luna trecută au stârnit un întreg scandal, întrucât conducerea companiei a acceptat candidaturi din partea statului depuse cu o întârziere de 8 minute, considerând-o justificată, însă a respins alte două candidaturi cu întârzieri mai mari.

Atunci, Alexandru Botez şi Gabriel Dumitraşcu, ale căror candidaturi pentru Consiliul de Administraţie al Electrica au fost respinse, au depus sesizări la Autoritatea de Supraveghere Financiară, în legătură cu procedura de selecţie a administratorilor companiei.

Electrica a anunţat, pe 13 octombrie, că nouă candidaţi sunt înscrişi pentru alegerile Consiliului de Administraţie, pe lângă administratorii în funcţie, cele două nominalizări acceptate fiind Doina Elena Dascălu şi Constantin Ciprian lacob.

Electrica a mai anunţat, miercuri, că, în data de 21 noiembrie 2017, a luat cunoştinţă de la arhiva instanţei despre faptul că Răzvan Stanciu a formulat şi o cerere de suspendare a efectelor hotărârii AGOA din dată de 26 octombrie pe calea ordonanţei preşedinţiale (Dosar Nr. 42484/3/2017) referitoare la punctele 4 şi 5 de pe ordinea de zi, până la soluţionarea dosarului menţionat, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 29 noiembrie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb