easyJet încheie contracte de distributie cu Amadeus si Galileo pentru clientii de business

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 6 noiembrie 2007

easyJet vizeaza piata europeana destinata clientilor de afaceri, în valoare de 90 de miliarde de dolari prin semnarea unor contracte de colaborare cu compania Galileo(ce face parte din Travelport GDS) si compania Amadeus .

Aceasta importanta dezvoltare va permite agentiilor care vizeaza clientii de afaceri sa vizualizeze si sa faca rezervari pentru zborurile easyJet cu ajutorul sistemului GDS alaturi de alti operatori, pentru a usura procesul de comparare a ofertelor si pe cel de booking.

Este pentru prima data când un operator european low cost foarte cunoscut a pus la dispozitie baza sa de date cu privire la biletele disponibile furnizorilor GDS. easyJet, Amadeus si Galileo au identificat cererea venita de pe piata serviciilor pentru sectorul de business de a avea acces rapid si facil la tarifele accesibile si serviciile foarte convenabile oferite de easyJet. De asemenea, easyJet intentioneaza sa îsi creasca procentul pasagerilor din clasa business, care în prezent reprezinta 20% din totalul pasagerilor, prin intermediul agentiilor destinate clientilor business, care efectueaza rezervari cu ajutorul sistemului GDS.

Distributia prin intermediul sistemelor Amadeus si Galileo vizeaza în mod special agentiile specializate în turismul destinat corporatiilor, iar easyJet va aplica un comision la tarifele aplicate la punctul de vânzare (acelasi aplicat tuturor distribuitorilor care nu fac rezervarea direct pe internet, precum cele prin telefon si în aeroporturi).

Pentru a face posibila colaborarea, Amadeus si Galileo au furnizat fiecare tehnologia necesara conectarii GDS la baza de date easyJet, permitând pentru prima oara agentilor de turism sa faca rezervari ca parte a activitatii lor zilnice.

Parteneriatul nou semnat reprezinta un pas important în evolutia pietei operatorilor low-cost si întareste valoarea GDS ca si canal de distributie, ce aduce un aport semnificativ segmentului operatorilor aerieni low-cost.

Andy Harrison, Chief Executive easyJet, a spus:

"Parteneriatul reprezinta un pas important în strategia noastra de a atrage mai multi pasageri din clasa business. easyJet a vizat în permanenta aceasta categorie de calatori, oferind zboruri foarte convenabile si servicii flexibile. Acum, managerii agentiilor de turism si clientii acestora pot face rezervari easyJet, fiind astfel înlaturata ultima bariera pe segmentul respectiv."

"easyJet îsi va pastra strategia de afaceri bazata pe vânzari directe; adaugând un comision la punctele de vânzare, ne putem asigura de faptul ca site-ul companiei va ramâne principalul nostru canal de distributie, precum si ca tarifele vor fi întotdeauna cele mai mici atunci când se fac rezervari online."

Cu toate acestea, chiar si aplicând un comision la punctele de vânzare, bietele easyJet vândute prin sistemul GDS vor fi în continuare semnificativ mai ieftine decât acelea oferite de oricare dintre liniile aeriene traditionale."

David Jones, Executive Vice President, Commercial, Amadeus, a spus:

"Acest acord cu easyJet subliniaza si valideaza efortul pe care l-am facut pentru a întelege si a oferi o solutie personalizata, special dedicata segmentului low-cost."

"Am pus la punct o solutie care conecteaza direct sistemul GDS cu retelele operatorilor aerieni care nu folosesc bilete tiparite, oferindu-le acestora posibilitatea de a distribui eficient prin intermediul GDS. Folosind aceasta tehnologie, putem acum pune la dispozitia agentiilor de turism din categoria business continut easyJet de cea mai mare importanta, cu ajutorul unui proces de rezervare care este direct integrat în activitatea lor obisnuita."

Bryan Conway, Managing Director, EMEA, Travelport GDS, a spus:

"Integrând serviciile easyJet direct în nucleul sistemului nostru GDS, reusim sa oferim un continut chiar si mai bogat agentilor nostri de turism, precum si clientilor acestora."

"Galileo poate pune acum la dispozitia agentilor aceeasi modalitate directa, super-eficienta de rezervare de care dispun si în cazul celorlalte linii aeriene, în acelasi timp oferindu-le operatorilor aerieni low-cost mijloace simplificate de a-si vinde biletele."

Amadeus desfasoara în acest moment proiecte pilot detaliate în Germania, Franta, Spania si Marea Britanie, programe care se vor finaliza la sfârsitul lunii noiembrie. Imediat ce proiectele pilot vor fi încheiate, Amadeus va oferi zboruri easyJet tuturor agentiilor calificabile din întreaga lume. Bilete easyJet vor fi de asemenea disponibile prin Galileo în Marea Britanie pâna la sfârsitul acestui an, iar în restul Europei anul viitor.

Acest anunt reprezinta cea mai recenta strategie ce face parte din campania desfasurata de easyJet cu scopul de a creste numarul pasagerilor din segmentul afaceri, care în acest moment reprezinta aproximativ 20% din numarul total al pasagerilor transportati de companie. easyJet ofera o retea extinsa de rute, frecventa ridicata a zborurilor catre aeroporturile din principalele orase, precum si tarife scazute, iar aceasta miscare urmeaza recentei introduceri a serviciilor speciale de business, precum îmbarcarea rapida si îmbarcarea într-o cursa cu o ora de plecare mai devreme, oferita gratuit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb