EGL România vrea să devină producător de energie în următorii doi ani

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 iunie 2007

EGL Gas & Power România vrea ca în următorii doi ani să devină producător de electricitate, având în plan construcţia unei termocentrale cu o capacitate de până la 100 MW şi a unei centrale eoliene de 30 - 50 MW, a declarat recent directorul general al companiei, Petre Stroe. Potrivit responsabilului EGL România, compania urmează să construiască termocentrala respectivă în parteneriat cu alte societăţi.

Stroe a mai afirmat că estimativ instalarea unui megawatt costă circa un milion de euro. El a mai arătat că EGL va face studii de fezabilitate pentru viitoarele sale capacităţi de producţie electricitate.

Directorul general al EGL Gas & Power Romania a adăugat că societatea sa a comandat măsurători de vânt în Dobrogea, întrucât intenţionează montarea acolo a unei centrale eoliene cu o capacitate între 30 şi 50 de MW. "O companie elveţiană ne-a făcut până acum două măsurători şi urmează a treia. Studiem inclusiv aproprierea de reţeaua de distribuţie electricitate", a mai punctat Stroe, citat de NewsIn. El a mai arătat că achiziţia echipamentelor pentru construcţia unei centrale eoliene durează, în prezent, circa doi ani, din cauza cererii mari.

"EGL consideră că România este o piaţă, care poate să absoarbă investiţii în producţia de electricitate. Vrem să ne securizăm furnizarea de energie electrică", a mai afirmat Stroe.

Directorul general al EGL România a mai spus că toată electricitatea pe care o vinde, în prezent, compania sa, este achiziţionată prin bursa de energie OPCOM, iar cel mai mare client este LukOil Româ­nia, care achiziţionează anual energie şi gaze în valoare totală de 60 de milioane de euro.

"Pe piaţa furnizăriii de energie electrică, în următorii doi ani nu vor rămâne mai mult de 10-15 furnizori importanţi. Vor rezista doar cei care îşi permit acum plata în avans pe un an de zile, pentru toţi ceilalţi terminarea contractelor de acum înseamnă că nu vor mai putea funcţiona", a mai subliniat responsabilul EGL România.

EGL România a fost înfiinţată în 2003 ca filială locală a companiei EGL Elveţia, parte a Grupului AXPO, fiind deţinută în totalitate de entităţi din acest grup de firme. În prezent, compania are activităţi de furnizare gaze şi/sau energie electrică în toate zonele ţării.

Potrivit estimărilor proprii, anul trecut, compania a avut aproximativ 2% din piaţa internă de gaze şi tot circa 2% din piaţa de energie electrică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb