"Electrabel Suez" va construi o centrală electrică de 1.600 MW la Constanţa

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 august 2007

Electrabel Suez vrea să construiască la Constanţa o centrală electrică pe huilă, cu două grupuri care vor avea puterea totală de 1600 MW, primul urmând să fie pus în funcţiune în anul 2013, a declarat ieri, directorul direcţiei pieţe de capital al Trans­electrica, Răzvan Purdilă, citat de NewsIn.

"Un mare investitor privat, Electrabel Suez, a venit cu o scrisoare oficială de notificare la noi (n.r. Transelectrica) şi la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), pentru construirea unei noi capacităţi energetice, a unei noi centrale, care în profil final ar putea să ajungă la 2x800 MW şi care va necesita costuri mari, inclusiv cele de racordare", a precizat Purdilă.

Potrivit lui Purdilă, dacă până în prezent, în România, centralele care funcţionează pe cărbune au o putere de circa 330 MW, iar grupul nuclear de la Cernavodă are puterea de 700 MW, noua capacitate va avea cele mai mari grupuri din România. "Intenţia este ca primul grup să fie pus în funcţiune în 2013", a precizat Purdilă.

Directorul pieţei de capital de la Transelectrica a explicat că noua centrală va fi amplasată în zona portului Constanţa. "Întrucât capacitatea va funcţiona cu huilă importată, se doreşte evitarea dificultăţilor în privinţa transportului terestru al combustibilului. Amplasarea în Constanţa este inteligentă din punctul de vedere al faptului că evită orice strangulare terestră a transportului unui volum foarte mare de combustibil", a menţionat Purdilă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb