Electrica: Accizele din factura la energie se calculează conform Codului Fiscal

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 aprilie 2007

Electrica motivează calculul facturii la electricitate la un alt curs decât cel din data facturării, afirmând că modul de calcul al accizelor a fost stabilit de Finanţe prin Codul Fiscal şi nu de companie, deci ANPC va trebui să se adreseze Finanţelor pentru reglementarea situaţiei.

"Electrica se supune reglementărilor fiscale în vigoare, stabilite de Ministerul de Finanţe, atunci când calculează acciza la un alt curs decât cel BNR din data facturării", a declarat, marţi, agenţiei NewsIn, directorul economic al companiei, Constantin Chivulescu.

Potrivit directorului economic al Electrica, ANPC va trebui să se adreseze autorităţilor fiscale pentru reglementarea situaţiei.

ANPC a solicitat, ieri, companiei Electrica să factureze consumul de energie electrică, luând în calcul cursul valutar de referinţă al Băncii Naţionale a României, din data emiterii facturilor, potrivit unui comunicat remis agenţiei NewsIn.

Această solicitare a fost făcută în urma reclamaţiilor primite de la consumatori referitoare la nerespectarea cursului valutar zilnic de referinţă şi facturarea la un alt curs valutar menţionat în facturile emise de furnizorul de energie electrică, mult mai ridicat decat cel practicat de BNR la data emiterii facturilor.

Oficialii Autorităţii avertizează că în cazul în care aceste probleme nu vor fi reglementate operatorii economici riscă amenzi între 3.000 lei la 30.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciului până la intrarea în legalitate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb