Electrocentrale Grup a intrat pe piaţa energiei solare

(C.P.)
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 iulie 2015

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a inaugurat vineri prima centrală cu panouri fotovoltaice a societăţii Electrocentrale Grup SA, controlată de stat. Valoarea totală a investiţiei a fost de 2,4 milioane de euro , arată un comunicat remis redacţiei. Domnul Gerea a declarat: "Ne dorim să avem ocazia să inaugurăm cât mai des proiecte în domeniul producerii de energie. Punerea în funcţiune a centralei fotovoltaice de 1,7 MW de la Chiscani este o dovadă că se poate. Mă bucură faptul că Electrocentrale Grup, companie a statului care acum doi ani se afla într-o situaţie financiară dificilă, reuşeşte nu doar să se redreseze, ci să facă şi investiţii în zona tehnologiilor verzi. În ceea ce priveşte investiţiile pe zona de energie solară, mi-ar plăcea să cred că în viitor va exista posibilitatea ca realizarea parcurilor fotovoltaice să se facă astfel încât să permită şi exploatarea agricolă a terenurilor pe care sunt amplasate".

Asocierea SPA - Tractebel Engineering România a asigurat consultanţa şi managementul de proiect, iar Electrasol Proiect SRL s-a ocupat de execuţie.

Oportunităţile legislative şi schemele de susţinere a producerii de energie electrică din surse regenerabile au determinat Electrocentrale Grup să ia decizia de a valorifica activele - altfel neutilizabile, din patrimoniul societăţii, prin realizarea parcului fotovoltaic din intravilanul localităţii Chiscani, pe un teren de 39.365 mp din proprietatea sa, precizează comunicatul. Costul specific a fost de circa 1.419.000 euro/MW instalat.

Lucrările de construcţii şi montaj ale Centralei Electrice Fotovoltaice de 1,7 MW de la Chiscani s-au finalizat în ultima parte a lunii februarie 2015, iar în cursul lunii iunie 2015 s-au încheiat şi lucrările de racordare a parcului fotovoltaic la sistemul energetic naţional.

Directorul general al societăţii Electrocentrale Grup SA, Eduard Olteanu, a spus, citat de Agerpres: "Intenţionăm să nu ne oprim aici şi să dezvoltăm un proiect de investiţii cu fonduri europene în zona Capitalei. Suntem prima companie cu capital integrat de stat care realizează o investiţie finanţată din surse proprii în zona regenerabilă şi încercăm să fim prima companie a statului care realizează o altfel de investiţie pe fonduri europene".

Societatea Electrocentrale Grup SA s-a înfiinţat în anul 2013, prin divizarea parţială a societăţii Termoelectrica SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb