"Electrocentrale Oradea" vrea să cumpere gaze prin BRM

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 iunie 2008

"Electrocentrale Oradea" a depus o ofertă pentru achiziţionarea unei cantităţi de 9,5 milioane metri cubi de gaze naturale prin intermediul Bursei Române de Mărfuri (BRM). Dacă va fi încheiată, atunci aceasta va reprezenta prima tranzacţie cu gaze naturale pe un ring bursier din ţara noastră. Potrivit Rompres, tranzacţia pe piaţa la dis­ponibil se va desfăşura în sis­tem electronic mâine, 4 iunie. Termenul de valabilitate a ofertei depuse de "Electrocentrale Oradea" expiră abia la 30 iunie 2008. Perioada de livrare a gazelor naturale este 15 iunie - 31 iulie 2008. Oficialii BRM susţin: "Piaţa la dis­ponibil pentru tranzacţionarea gazelor naturale a fost gata de funcţionare la data de 28 mai. Însă am aşteptat depunerea primelor oferte de vânzare sau cumpărare pentru a declara inaugurată această platformă".

Săptămâna trecută, directorul general adjunct al "Romgaz", Răzvan Stancu, a declarat că societatea pe care o reprezintă este dispusă să vândă gaze naturale pe noua platformă care se va înfiinţa în cadrul BRM. Domnia sa estimează că marii consumatori de gaze vor fi interesaţi de acest tip de tranzacţii.

În luna martie 2007, oficialii BRM au încheiat un acord cu fosta Autoritate Naţională de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale. Protocolul prevedea înfiinţarea unui ring bursier de tranzacţionare a gazelor naturale. Acesta este prima platformă bursieră înfiinţată în România pentru tranzacţionarea gazelor naturale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb